tirsdag 31. august 2010

Utfordring!

Har jeg fått av den alltid veldig blide og søte Mari, og det må jo besvares! (Ja, da Mari, jeg vet at du prøver å fremstille deg som en mørk og skummel dame, men du lurer ikke meg!) Særlig fordi den omhandler bøker. Jeg har vært særdeles dårlig til å ta disse utfordringene, men jeg har alltid viljen. Bare så det er sagt.

Spørsmålene er som følger:

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Akkurat nå har jeg startet på Juliet, Naked av Nick Hornby. Jeg gleder meg til fortsettelsen. Hornby er (nesten) alltid en høydare, åkke som.

Hvor liker du best å lese?
Bildet får tale for seg sjøl. Jeg leser alltid, hver eneste kveld, uansett hvilken tilstand jeg befinner meg i. Selv om visse tilstander medfører at jeg må starte på nytt igjen neste dag. Kremt.Illustrerende bilde til spørsmål 2 og 5


Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?
Det første som rant meg i hu, var Annika Thors fantastiske bøker om søsknene Steffi og Nelli. Men så ser jeg jo at dette har blitt en tv-serie. Er det noen som kan fortelle meg om det er verdt å se? For bøkene er bare så bra at absolutt alle burde lese dem.

Oj! Hadde visst blitt tv-serie allerede. Har noen sett den?

Hva er favorittboka di?
Det er vel et slik spørsmål som er nesten helt umulig å svare på, men valget står mellom Siri Hustvets "Det jeg elsket" og John Irving "En bønn for Owen Meany". Begge bøker gjorde stort inntrykk på meg den gangen jeg leste dem. Jeg kan fremdeles høre Owens stemme i hodet mitt.

Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene?
Ha, ha. Lar bildet nok en gang tale for seg sjøl, og svarer også på et spørsmål fra Wanda om jeg klarer å holde meg til leselista mi. Ikke i det hele tatt. Jeg lar meg lett distrahere, og velger ut fra hjertet, og siden lesehjertet er så stort, leses det parallellt. To, tre bøker om gangen er ikke uvanlig.
Hva syns du er den fineste forsiden på en bok? Umulig å svare på, men jeg er svak for de omslagene som formidler en eller annen stemning.

Omslaget til "Vidunderbarn" var jo veldig fint.


Sender denne videre til Elisabeth, ShyB og Ingrid. Kom igjen, damer!

5 kommentarer:

 1. Mange gode anbefalinger der. Jeg tar utfordringen, men gi meg litt tid. ☺

  SvarSlett
 2. Du sover på samme side som meg, ser jeg. Forøvrig legger jeg merke til at du ikke nevner Knausgård med ett ord her...? Hmmm?

  SvarSlett
 3. Oj! Spennande. Nå må eg i tenkeboksen, forstår eg.
  ...og finne ei spennande og intellektuell bok å lese i... :)

  SvarSlett
 4. Å hei og hå,det var litt av ein start på onsdagen min ;) Her må det tenkast litt og hukommelsen min må skjerpast!
  Leser mykje, mest krim. Når eg er på biblioteket så hugsar eg ikkje kva eg har lest før. Men dei hadde visst ikkje lov til å halde oversikt på kva bøker eg har lånt før, så av til kjem eg heim med noko som eg etterkvart oppdager var noko kjendt ved ;)

  SvarSlett
 5. Jeg er mørk og mystisk! Og skummel! Jeg ER Det!!!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!