tirsdag 3. august 2010

Litt mer om sydenferie. Bikini og smøring.

Sydenferie, slik vi har vært på i år, er i bunn og grunn noen merkelige greier. Eller, altså. Det er ikke så rart at vi oppsøker sol og varme, vi som er bittelitt avhengige av at sola skal steike skikkelig godt i løpet av en sommer. Det er mer hva det fører med seg av diverse andre videverdigheter forbundet med sola.

Ta for det første det med bikini. Er du som jeg, leter du desperat etter bikini når det nærmer seg avreise. Da er det selvfølgelig for sent, for alle veit jo at de fineste bikiniene (de som sitter best og som skjuler mest) fyker ut av butikkene allerede i april. Det du står igjen med i juli er noe leopardlignende greier fra HM som dekker fint lite. Så da blir det bikinien fra i fjor, eller året før der. Den aller første dagen på stranda føler du deg ikke helt på høyde med situasjonen. Du er blek, og bikinien skjuler så lite. Den andre dagen går det bittelitt bedre, og på ett eller annet magisk vis skjer det som ofte skjer: etter noen dager tenker du ikke over det lenger.
Da er det plutselig blitt det mest naturlige i hele verden og sprade rundt i badetøyet dagen lang. For det er det alle andre gjør, og du skiller deg ikke nevneverdig ut fra hopen.
Dette er helt utenkelig å gjøre i Norge. Her blir det aldri naturlig å sprade rundt i bikini. Selv ikke i egen hage. Det er jo nærmest det samme som å gå i undertøy midt på lyse dagen. Og det gjør vi jo ikke. Ikke jeg, i alle fall.


Kropp er topp! Uansett størrelse i syden. Det er deilig og befriende. Skulle ønske at det føltes litt mer naturlig i nordlige strøk også.. (kanskje det bor en liten skapnaturist i meg..)

Det andre er det med smøring. Du verden hvor mye krem som må innberegnes i feriebudsjettet. Det er snakk om betydelige kostnader. Og plutselig (etter en lang, og bokstavlig talt veldig tørr vinter) er du i ferd med å smøre kroppen inn - flere ganger om dagen. Morgen, ettermiddag, kveld. Det er jo ikke måte på hvor mye som skal smøres inn. Det er rart, men en dyd av nødvendighet, om du ikke kjører et tøft løp og kjører på med olje uten faktor. Jeg innbiller meg at den olja muligens sitter på hele dagen. Og at du da ikke trenger all den smøringa.

Rart er det uansett. Syns jeg.

7 kommentarer:

 1. Huff, det bikinistresset vert verre og verre år for år.

  SvarSlett
 2. Bikinier er alltid utsolgt, synes jeg.
  Smøring er en jobb uten like, ja, nå har vi 4 unger å ta oss av - tar jo halve dagen å gjøre dem klare for solsteiken.

  SvarSlett
 3. Haha, det er bare å velge sin plass i solen med omhu; altså styre unna området med veltrente ungdommer og helst plassere seg tett på noen som ser omtrent likedan ut som en selv. eller, det ble feil. kan hende er du blodtrimmet, men jeg legger meg ihvertfall pent ved siden av lett middelaldrende mennesker uten silikon men med alders- og trivselstillegg.

  SvarSlett
 4. Høres ut som du har hatt ein fin tur i sommer!!
  Bikinien fra i fjor har eg tatt til takke med i mange år nå...men NESTE år..! ...da skal eg finna meg ein fin ny!
  Har forresten ikkje hatt mykje bruk for bikini her på vestlandet i sommer. Ei heller smøring... :)

  SvarSlett
 5. Er det varmt og sola steiker så sprader jeg rundt i bikini her hjemme, jeg altså;O) Mulig jeg er lite selvkritisk men, men... Solkrem må til på tørre vinterkropper, det er ikkeno gøy å bli solbrent. Når jeg skal ha meg en bikini går jeg gjerne til sportsbutikker og kjøper de der, de er gode, holder formen og er ment til å bade med;o)

  SvarSlett
 6. Bikini - hva er det? Burkini, derimot... ;o)

  SvarSlett
 7. Shy B: Bikinistress, der har du ordet!
  Pia: syns det var mye jobb med de to (av tre) som var med på tur, jeg!
  fru Storlien: tror jeg er ganske "normal", men ikke blodtrimmet. Problemet er at de unge smekre sniker seg inn overalt! Ikke til å unngå.
  Marianne: god idé med å kjøpe bikini i sportsbutikker. Kvalitet og alt det der!
  Heidi: Burkini, du liksom! Det hadde blitt varmt, det!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!