mandag 2. august 2010

Ferieminner fra Kroatia

Som noen kanskje har skjønt, har vi tilbragt 12 dager i Kroatia denne sommeren. Det kan anbefales, og det blir sikkert ikke siste gang vi oppsøker dette landet. Vi bodde i nærheten av en by som heter Pula (det fins ingen grunn til å fnise her, for det uttales faktisk Poola..), som ligger helt nord i landet, på halvøya Istria. Sett under ett (og dersom vi sammenligner alle sydenlignende feriemål som vi har besøkt) er nok Kroatia det flotteste området totalt sett. Klimaet er varmt, sjøen deilig forfriskende, kroaterne er vennlige (ikke pågående) og du unngår for det meste "charterfølelsen". I tillegg kan de skilte med vakker og frodig natur, og severdigheter som gjør at du har en rekke variasjonsmuligheter. Prisnivået er noe rimeligere enn her, men helt billig kan det vel ikke sies å være.

Det begynte imidlertid ikke så helt bra. Ved ankomst fikk vi tildelt en skrekkelig leilighet som var plassert nede i en dump. Uten utsikt, uten sol. Videre inn ble vi møtt av organisert trim i bassenget og trim på land, og innen den tid var husmora på gråten. Heldigvis har jeg en handlekraftig ektemann som tok saken, og etter bittelitt megling fikk vi utdelt ny leilighet med utsikt, mot havet. Riktignok kostet det bittelitt ekstra, men ikke så mye at det ruinerte feriebudsjettet. Og etter den tid gikk det bare oppover.

Amfiet i Pula. Bygget på midten av første århundre f. Kr. Tenk at det fremdeles står der!

Vi var på to båtturer, den ene til Venezia (som blir senere omtalt). Den andre båtturen gikk blant annet til en by som heter Rovinj, som må sies å være en av de flotteste byene vi har sett noensinne. Dit vil vi gjerne tilbake.

Fra gamlebyen i Pula.

Fra stranda. Du drar ikke til Kroatia dersom du vil på badeferie og har veldig små barn, for her er det rullestensstrender og klippebading som gjelder. Adriaterhavet er deilig forfriskende.

På vei inn til Rovinj. Og ja. Det regner. Det ble nesten storm der ute på havet. For én gangs skyld ble jeg ikke sjøsjuk, og kunne more meg over store bølger. Jippi! Ungene syns også det var gøy. Og til uvær å være gikk det veldig fort over.

Fra trange smug i Rovinj, som er den best bevarte middelalderbyen i Krotia. Hit vil vi gjerne tilbake..

Og da skal vi hit..

Avslutningsvis litt deilig solnedgang over Adriaterhavet. Det er så utrolig fint å sitte ute på kvelden uten å fryse..

5 kommentarer:

 1. Jeg tror jaggu meg vi kan ha vært på samme hotellområde i sommer, jeg! Vi var også utenfor Pula. Vårt hotell het Splendid (he he, teit navn), og det ligger et oversiktsbilde på bloggen min.

  SvarSlett
 2. Jeg sikler på Kroatia neste sommer, så dette innlegget satte jeg stor pris på;)

  SvarSlett
 3. Velkommen att frå ferie!!
  Godt å vere fråkobla,utkobla eller avkobla ei stund;)
  Flotte bilder!
  Eg har berre vore her i gamlelandet, og ferieveret var visst ikkje akkurat her.....

  SvarSlett
 4. Wanda: Vi var også på Splendid. Ha, ha! Men vi bodde litt lenger borte fra hotellet, for vi var jo ikke spesielt imponert over rommet!
  Pia: bare å dra! Men da må dere finne et sted med flott basseng til vesla!
  Shy B: nei, har hørt rykter om at været har vært ganske dårlig.. Sukk.

  SvarSlett
 5. Kroatia er et flott ... jeg anbefaler :)

  ferie i Kroatia

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!