mandag 16. august 2010

Håndarbeid

Jeg føler egentlig at noe har sviktet i min oppdragelse. Jeg vet ikke helt hvem jeg skal skylde på, og nå kan det like godt være det samme. Bortsett fra at håndarbeidslæreren viet veldig stor oppmerksomhet mot gutta, og at vi jentene ble stående litt på sidelinja. De regnet kanskje med at vi hadde medfødte evner i den retningen. Ikke jeg. Jeg kan ikke strikke, og jeg kan ikke sy. Ikke kan jeg hekle heller. Ok. Jeg kan strikke frem og tilbake, men pent blir det ikke.
Men nå ser det lysere ut. Under nevnte kasseringsrunde fant jeg denne boka. Under påskudd av at ungene sikkert syns den er morsom, havnet den tilfeldigvis hjemme hos meg.
Nå skal det bli fart på sakene. Og flere kan regne med heklede grytelapper i julegave. Det er ikke viljen det står på.

Denne instruktive boka er utgitt en gang på 70-tallet. Akkurat som meg. Hvis du syns du drar kjensel på illustrasjonene, er det nok fordi den samme forfatteren har skrevet om Emma og Thomas.Heldigvis starter det enkelt. Med forklaring av renneløkker. Det kan jeg.


Så avanserer det litt. Her gjelder det å følge med, for nå skal du hekle en remse. Eller hva det nå heter.


Tilslutt skal man hekle oppå hverandre. Denne edle kunsten kan f.eks resultere i en lue til bamsen.

Ps! I samme oppdragende serie fant jeg tittelen "Vi lager rytmeorkester". Det får bli en annen gang. Det er jo måte på hvor mye ny kunnskap man kan ta inn over seg sånn på rappen.

7 kommentarer:

 1. Nå dukker det snart opp blogginnlegg med vakre hekleremser og bamseluer her hos deg?

  Sei ifra når du kommer til rytmeorkesteret! Vi har eit slagverk her i huset som du kan få billig. ;)

  SvarSlett
 2. Jeg kan heller ikke strikke, sy eller hekle. Men tror jeg kan fingerhekle! Men begrensa hva man kan bruke sånne snorer til, da...

  SvarSlett
 3. Da er det bare å brette opp ermene og sette igang! He he...
  Vi får øve oss her over et lite glass vin=;-)

  SvarSlett
 4. Jeg kan alle de tingene der. Og denne boka er jo nettopp en sånn jeg ville kjøpt med meg på biblotekets kasse-salg. Kjempekoselig bok. Blir rent nostalgisk.

  SvarSlett
 5. Eg kan ikkje sy. Men eg kan hekle og strikke, iallefall litt. Så om du får knute på tråden, så er det min tur å prøve å hjelpe deg ;))

  SvarSlett
 6. og ja, jeg vet det heter bibliotek.... jeg bare slurva litt ;)

  SvarSlett
 7. Er det nå jeg skal spørre hvordan det går med puta??? ;o)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!