onsdag 8. desember 2010

8. desember

Etter endt arbeidsdag og ditto juleavslutning med tyllskjørtmusa blir det fint å komme hjem i morgen kveld. Og kanskje, men bare kanskje, blir dagens juleaktivitet å starte på nok ei kule. Julekuleprosjektet starta en gang i tidlig november. Først brukte jeg ei uke på å forstå hvordan i all verden det lot seg gjøre å strikke med 4 pinner. Da den koden var knekt, var det å knote seg gjennom den første kula. Jeg innså selvfølgelig mine begrensninger og satsa på paljetter som stæsj for å dekke opp for manglende evner innen strikking generelt og mønsterstrikking spesielt. Etter den første kula, var jeg høyt på strå og skrøt på meg at jeg strikka kule med mønster. Det var sant nok, det, men jo mer jeg strikka, jo rarere blei det. Og da den var ferdig, på ett vis, var kula mer å sammenligne med den stygge andungen, med den forskjellen at den aldri noensinne ville vokse opp til å bli julekulesvane - sjøl  med paljetter. Der og da ble prosjektet skrinlagt, men her om kvelden tok jeg pinnene fatt igjen. Og nå satses det på ensfargede eller tofargede kuler med paljetter i gild rødfarge. Med mitt tempo klarer jeg kanskje to til før jul. De to som til nå er prestert, er hverken flotte, beundringsverdige eller Arne og Carlos -designet verdig. Men de er strikka med stor innlevelse.

8 kommentarer:

 1. Kulene dine ser ut til å være veldig pent og jevnt strikket, det er ikke kvantiteten det handler om. ☺

  SvarSlett
 2. De er dritfine - for å si det sånn som vi sier her jeg bor! Hadde vært kjempestolt om jeg klarte noe sånt.

  SvarSlett
 3. Jeg synes de ser skikkelig fine ut=:-) Heldig du som får til sånt.. Mye mere moro med hjemmemekk!!

  SvarSlett
 4. Der var kulene dine, eg har venta på dei! Å, du altså! Eg ler og koser meg her.Det var no dei finaste kulene eg har sett innpå her, med pynt på! Flotte!
  Eg har funne mønstret på desse kulene, men dei vert nok ikkje strikka i år. Og til neste år er det vel ein annan farsott, ikkje lett å følge med i tiden!

  SvarSlett
 5. Manglende evner, du liksom! De er jo knallfine!

  SvarSlett
 6. De ble jo kjempefine! Huff, minner meg på at boka ligger på hylla under sofabordet.jaja, neste år?

  SvarSlett
 7. Jeg synes du har vært kjempeflink, jeg! Og det ble fint med paljetter. :o) Hvis du bare ikke hadde vært så innmari gla' i å duse ned bildene dine, hadde vi tydelig sett at du strikker pent også!

  Gleder meg til å se de mønstertrikkede, jeg! Husk, ikke for langt drag mellom fargeskiftene! :o)

  SvarSlett
 8. Takk for alle fine kommentarer. Dere er såå søte!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!