søndag 19. desember 2010

19. desember

Juleaktivitet i dag: skulle veldig gjerne sagt at vi er ferdig med all pynt, all mat, alle gaver, men det er vi jo ikke. I dag bryter vi alle prinsipper, kryper til korset og lusker oss ut med et VISA-kort med (forhåpentligvis) dekning.
Så får vi se om vi klarer å hanke inn de siste julegavene. Rent prinsippielt er jeg mot nattåpent, langåpent, åpent i begge ender og søndagsåpent. Særlig det siste. Men hovmod står for fall, som kjent. Hva syns dere om søndagsåpne butikker? Er det en ren og skjær nødvendighet eller et behov skapt av andre enn oss sjøl? 

5 kommentarer:

 1. Ambivalent der altså. Men så er det jo kjekt med labgåpne butikker. Benytte sjansen etter barna var lagt igår, og kan fort hende det blir en liten tur imorra og.. Men skal jo bli ferdig! God helg!

  SvarSlett
 2. Det er vel strengt tatt ikke nødvendig med søndagsåpne butikker. Samtidig er de jo veldig kjekt nå før jul, alle andre ukedager og ettermiddager er fyllt opp av alle slags aktiviteter, og det blir lite tid til handel.

  SvarSlett
 3. Når sant skal sies, så har jeg ingen prinsipper på det feltet der.
  MEN det er klart at det ble jul før i tiden også, når butikkene stengte tidligere HVER dag, det var stengt på søndag osv.
  Tror igrunn det er sånn at, ved å holde butikkene enda lenger åpne og ha åpent 7 dager i uken, så blir vi mindre effektive.
  Vi bare utsetter ting, for vi kan alltids ta det senere.

  Hvis jeg så skulle ha en mening om hvorvidt det riktig eller ikke å holde åpent slik som i dag.
  Så går vel tankenne mine utelukkende til de stakkarene som må jobbe på disse ubekveme tidene og dermed er konklusjonen min:
  Steng for gudskyld på søndag å gå hjem kl. 20 alle dager - vi trenger ikke å ha muligheten til å handle når klokka er 22.50.

  SvarSlett
 4. Eg syns det er tull med søndagsopne butikker. Og i år har eg heller ikkje benytta meg av tilbudet nå før jul. (Det er jo litt tilfeldig det da, for treng eg noko på ein søndag, og det er opent, så handler eg. Men er det ikkje opent, så klarer meg meg alltids likevel...)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!