mandag 6. desember 2010

6. desember

Kryss i taket! En dag uten juleavslutninger, julevask eller julebord! Dagens juleaktivitet blir derfor å bruke denne uventa nye og endeløse tida på å lage en skikkelig god plan over kommende helgs julebord. For her er vi  jo ikke ferdig med juleborda, må vite. (Sånn går det når du legger hele ditt sosiale liv inn i desember.) I rødvinssus og dus en glad lørdagskveld i november kom jeg på den knalle idéen om å lage julebord for Myradamene. Julebord har vi hvert år, men i år blir det første gang med hjemmejulebord.
Som om ikke det var nok, har jeg så kjekt sagt at jeg lager maten. Så da forstår dere at jeg trenger en plan. Hvis jeg da ikke bare smeller noe sammen på en, to, tre. Pepperkaker og roquefortost, f.eks. Det skal visst være så populært og trendy. Og godt.

Ps. For å lage lister er det et jo et must med en stilig notatbok. Jeg fant omslaget på denne bloggen, som du bare kan laste ned og bruke for eget forgodtbefinnende. Lime det på den ellers kjedelige notatboka du ellers måtte ha, f.eks. Dessverre ser det ikke ut som om bloggen er aktiv lenger.

7 kommentarer:

 1. Ingen dum ide med en slik bok, Mamma har ført julebok hadde jeg så nær sagt siden før jeg ble født..
  Der står det hva hun har kjøpt til hvem, hvor mye mat som er kjøpt inn, hvem vi har hatt på besøk, hvem som har sendt og motatt julekort osv.osv.
  Hun har stål kontroll, men dette eplet har falt særdeles langt fra stammen. Jeg har ikke kontroll på noe som helst når det gjelder jul.

  SvarSlett
 2. Server noe enkelt. De fleste spiser og spiser nå før jul, og i jula for den saks skyld. Hvis du lager litt lett mat, f.eks god salat og har godt brød og god drikke til, blir det enklere å fortsette en god tradisjon enn om det skal bli et husmormaraton hvor alle etter tur skal slite seg halvt i hjel med avansert kokking oppi alt annet man styrer med før jul:)

  SvarSlett
 3. Ja, her er det ingen tvil: gjør det enkelt! Det blir minst like hyggelig!

  SvarSlett
 4. Salat og et godt krydderbrød gjør nok susen. Jeg har en søster som lager himmelske salater, for i en salat kan man ha alt mulig godt.

  Vi har hatt familiejulebord i flere år nu, med varierende antall familiemedlemmer alt etter som. Men da går vi ut og spiser, og koser oss glugg ihjel.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 5. Damene gleeeder seg til julebord=:-))

  SvarSlett
 6. har en som er sterk på lister, om du trenger hjelp.--kan få låne han...
  Uansett, vi gleder oss. OG er imponerte over initiativet.

  SvarSlett
 7. Alle! Det blir enkelt, men smakfullt. Buffet er tingen, tenker jeg. Da kan mye gjøres i forkant og dagen forøvrig brukes til hyggelige ting som å pynte litt for damene!
  Som fortjener kun det beste. Jeg har verdens beste naboer!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!