tirsdag 7. desember 2010

7. desember

Ooops. Juleavslutning. Denne kom brått på, i mitt hode var denne beramma til torsdag. Dagens juleaktivitet blir derfor å se avkommet spille Det høyeste Treet i oppsetningen "Den levende skogen". Juleavslutninger er det mange av i disse dager, og vi er vel ikke alene om å stønne litt over alt som skal skje på både den ene og andre fronten. Når det er sagt, vi huske at ungene er fulle av forventning til alt de skal vise fram, resultater av lang øving gjennom hele høsten. Og at om noen ganske få år fra nå av kommer vi til å savne alt det som følger med å ha barn i barnehage og skole. Dette skal jeg minne meg sjøl om da jeg kommer hjem i morra kveld for å ta fatt på både den andre og tredje juleaktiviteten denne kvelden. Den andre er å lage mat og kake til juleavslutningen på onsdag, (greit)  og den tredje er å skape et troverdig musekostyme for hu som skal spille mus på vei inn i den grønne votten på onsdag. Alle tips til enkle kostymer mottas med takk, forøvrig. Hvordan fester jeg musepappørene til en hårbøyle? Andre gode forslag? Forøvrig kjenner vi vår datter, tyllprinsessa. Det blir mus med tyllskjørt. Garantert.

6 kommentarer:

 1. Tirsdagens juleaktivitet blir skoleavslutning her også. Vi slapp unna med "nissejente", dvs. rød kjole og lue. ☺ Har tidligere laga katteører på hårbøyle og da strikka jeg dem og sydde rundt, pappører er kanskje litt vanskeligere å få til å stå rett opp? Lykke til med alle forberedelsene.

  SvarSlett
 2. Vi skal ha en dansemus på lørdag. Jeg har ikke tenkt på alternative løsninger for å lage dette selv, men de har da vel et øre-hale-sett på Nille for 19,90??
  Hvis ikke vet jeg hva jeg skal gjøre fredag kveld, eller helst lørdag morgen...

  Til grøtfesten i barnehagen, blir det bunadsbukse og hjemmestrikket ullgenser og rød lue. Kjøper ikke nissekostyme.
  Det vi skulle kjøpe, var antrekk til den første Luciatoget til stjärngossen - men barnehagen har alt.

  Tror nesten jeg må lage noe til meg selv snart...

  SvarSlett
 3. Hårbøyle høres lurt ut. Eller en slags lue av brun/svart strømpebukse-fot kanskje? Til hårbøylen kan du feste piperensere bøyd opp i spiss, og kle med filt eller noe annet brunt-grått stoff. Må nok ha noen sting for å feste det hele. Til en sånn lue-løsning trengs nok litt mer spesial-øre-søm. Hale er jo greit å tvinne en snor og lage dusk. Nese - pappkremmerhus med liten svart klump av garn eller lignende på tuppen. Klipp til så det passer til kinn og nese og sett i buksestrikk til å ha bak nakken.

  her er det mest nisseutstyr de skal ha til de ulike opptredenene - så jeg slipper visst lett unna...

  SvarSlett
 4. Hektisk altså, nå som Storesøster er over på ungdomskolen har juleaktivietetene blitt halvert for vår del.
  Det er ikke lenger påkrevd å stille opp for å høre det eldste barnet synge julen inn osv.
  Heldigvis har vi fremdeles Lillebror på barneskolen, slik at jeg i enda et par år til kan stå med tårer i øynene mens hjertet svulmer av stolthet.

  SvarSlett
 5. Eg seier berre lykke til! Ser du har fått mange gode råd frå kloke damer ;)
  Har vore på avslutning, med noko så lite julete som GREASE! Men det var kjekt det! :)

  SvarSlett
 6. Alle: dette ble løsninga: brunt fleecepledd sydd sammen i en ponchovariant, og så klippet vi hull til ermene. Pappører med grå ulltråd snurret rundt og rundt, slik at tråden dekket pappen. Festet på hårbøyle med teip. Hale fingerheklet på fire fingre, og sydd fast i pleddet. Takker for alle gode tips i sakens anledning!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!