tirsdag 30. august 2011

Kjøkken

Da vi kjøpte huset vårt, var det i en slik stand at ingen ville by på det engang. Jeg har en mann som generelt sett er veldig optimistisk av seg. Huset skulle settes i stand på magisk vis og fremstå i sin fordums prakt, så og si. 
Problemet med denne planen har vært todelt: tid og penger. Helst i omvendt rekkefølge. Lærdommen må være at du ikke kjøper et oppussingsobjekt med mindre du har begge deler. En porsjon tålmodighet er også bra å ha.

Men vi nærmer oss. Nå står kjøkkenet for tur. Jeg gleder meg til å få et nytt kjøkken, men gruer meg til prosessen. Alt skal rives. Tak, vegger, peis, gulv og innredning. Siden vi slett ikke har ubegrensede midler og et heller stramt budsjett, må vi beregne egeninnsats. I fire til seks uker. Kanskje mer.

Jeg vil helst ikke tenke på hvordan det blir å leve i et hus uten kjøkken. For jeg veit at det blir j.. Og jeg har ingen solid plan på hvordan vi skal områ oss. Det blir vel Rett i koppen. Og en og annen tur til McDonalds. 


Dette blir nok ikke det eneste kjøkkeninnlegget framover. Det er mulig jeg blir litt enspora, til og med. Nå er dere hvertfall advart.


Slik så det ut for seks år tilbake. Neppe tidsmessig standard den gangen heller. 


Men ikke alle lot seg hefte ved manglende fasiliteter. 


Det viktigste ved et kjøkken er vel at du kan lage mat der. Og spise. 


Vi har altså ikke levd med mørkegrønne vegger og rødlasert innredning i 6 år. Litt sånn liksom-oppussing har gjort nytta enn så lenge. Og jeg kommer til å savne flisene. 

 

7 kommentarer:

 1. Det var da fint det siste der?! Aaah, uten kjøkken hadde jeg fungert dårlig også ja ;) Blir bra å lese om kjøkkenoppussinga di, sjø :D

  SvarSlett
 2. Dette blir morsomt utover høsten, du kommer jo til å mangle kjøkken både hjemme OG på jobb. Du får nok å skrive om, ja:)

  SvarSlett
 3. Lykke til. Jeg (og forholdet) overlevde kjøkkenoppussing med 2 mnderbaby og 2-åring. Uten kjøleskap. Alt går, også blir det fint til slutt. Selv om vi nå, et år etter enda ikke har fått opp flisene på det siste området..

  SvarSlett
 4. Det siste kjøkkenet var kult - skjønner godt du vil savne de flisene!

  Ellers pusset vi opp badet i fire måneder vi - takk for gjestedo og utlagsvask på vaskerommet...!

  SvarSlett
 5. Likte kjøkkenet ditt eg.
  Du må vel ikkje skifte flisene?

  SvarSlett
 6. Stor forskjell mellom bilde 1 og 2. Tenk at kjøkken 1 også en gang har vært rålekkert.

  For å redusere ubehaget ville jeg pakket i kasser og satt så langt vekk som mulig (kjeller?) det som ikke er skal brukes i denne perioden. Så samle mikrobølgeovn og vannkoker et sted (stua?) sammen med noen glass, krus og tallerkner, eller papp/plastservise?

  SvarSlett
 7. Randi og Shy B: ved første øyekast ser kjøkkenet fint ut. Men det er for lite skapplass, og kjøkkenet er overhodet ikke funksjonelt. Gulvet er nedslitt og kan ikke slipes ned én gang til. Veggene mangler isolasjon, og pipa er ikke godkjent. Så her må det gjøres noe! Flisene må ned når vi river veggene, dessverre.
  Åshild: tusen takk for tips!
  Surresilje: skjønner at jeg overlever når du gjorde det. Takk for tommel opp!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!