søndag 28. august 2011

Anbefaling

I dag har vi tilbragt dagen på Teknisk museum. 7-åringen var i utgangspunktet skeptisk. Hun tror av en eller annen pussig grunn at alle muséer handler om Jesus, og har åpenbart glemt at vi har vært på Teknisk Museum tidligere. Men det er en stund siden sist. 

Alle fordommer ble gjort til skamme, selvsagt. Det er ikke uten grunn at Teknisk museum nylig har blitt kåret til Årets museum. Spennende har det alltid vært, men nå har muséet klatret opp i en annen liga. Det er rett og slett snasent. 

Og noe av grunnen til det må være at de har klart å bygge opp vitensenteret (tidligere Teknoteket) til så mye mer enn tidligere. Her er det masse mer å boltre seg i, og det er morsomt for store og små. De fysiske lovene har blitt gjort sexy. Og mer forståelig. 


I tillegg byr muséet på spektakulære utstillinger. Få med deg Mind gap - en reise i hjernen og hjerneforskningen i Norge. Spennende, skummelt, ekkelt, facinerende.


Ustillingen om musikkmaskiner er også verdt et besøk. La deg opplyses og begeistre over fordums lydapparater og musikkopptak. Hør for eksempel forskjellene i lydkvalitet fra seint 1800-tall og fram til 1912. Sukk i rein nostalgi over ghettoblasteren og kassettene, eller bli forundra over at den mobiltelefonen med walkmanfunksjon som du fremdeles har hjemme ( i alle fall noen av oss) allerede har blitt verneverdig. 

Og det er så mye mer. Jeg har for eksempel lært mer om polio på én dag enn det jeg har gjort gjennom hele skolegangen. Og det skyldes rett og slett måten å formidle fakta på. 

Museumsbutikken er fin, den også. Jeg kom på at jeg faktisk kan dra hit og kjøpe fine gaver til vitebegjærlige barn. Skikkelige ting til en ikke altfor dyr penge. 

I går var det gratis museumslørdag i Oslo. Vi kom oss ikke av gårde da, men en familiebillett på 220 kroner er helt akseptabelt. Men kaféen er litt for dyr, slik kaféer ofte er. Vi svidde av mye mer penger her enn ved inngangen.

Alt i alt må vi si oss veldig fornøyd med dagen. Og jeg anbefaler gjerne de som er på gjennomreise i Oslo en tur innom. 
Letta 7-åring som slapp å bli konfrontert med historien om Jesus. 
4 kommentarer:

 1. Haha - hvor har barnet vært som tror at alt er om Jesus?
  Teknisk museum er et utfluktsmål for oss i høst. Jeg har hørt det har blitt så mye bedre. Og det var bra før.
  I dag har vi introdusert Newton som barne-tv også, med suksess - nå er'n klar!

  SvarSlett
 2. Mannen var på teknisk museum i våres sammen med gutta - veldig populært! Tiåringen tok masse mobilbilder, og fortalte meg masse, men jeg fikk ikke med meg alt...

  SvarSlett
 3. Siri: du veit den Rubens-utstillinga? Den var det. Bilder av engleskikkelser ble fort til historien om Jesus. Fnis;-)
  Pia: skjønner godt at guttene dine ble begeistra! Ta turen sjøl neste gang!

  SvarSlett
 4. Godt at jentene også trives på teknisk museum! Gutane har vært der, og kost seg!
  Om noen år tar vi nok turen igjen, med minstejenta :)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!