lørdag 21. mars 2009

Jeg gir opp!


Ville gjerne, skulle gjerne for en gangs skyld falt skikkelig for en fantasybok. Husmor hører titt og ofte om begeistrede lesere som villig lar seg forføre av det ene universet etter det andre. Og av samme grunn begynte hun på den første boka av i alt tre av Hans Fredrik Follestad. "De fire og Han som gjør Galt verre - Begynnelsen" er den første boka. Og la det være sagt med én gang: det er et litt annerledes univers som blir presentert for oss lesere. Heltene er fire dyr (eller "dur" som lille A ville ha sagt) som intetanende er satt til å redde verden fra den onde Lord Kor. Alle de fire har forskjellige personlighetstrekk som gjør at de på sett og vis utfyller hverandre. I tillegg kommer skilpadda Jesper, som er "Han som Gjør Galt verre". Det er humoristisk skrevet, ispedd elementer av sex, vold og overnaturlige hendelser. (altså ikke noe å servere for 10-åringen..) Men: å lese slike bøker krever at du lever deg inn i universet. Det gjorde ikke husmor - ikke denne gangen heller. Derfor ble det bråstopp midt ut i boka.


Og etter denne bråstoppen ble det litt trøstelesing med Liza Marklunds siste bok om Annika Bengtzon, denne hardtarbeidende, ikke fullt så sympatiske journalisten som har en egen evne til å havne opp i det med "begge bena". Denne boka, "En plass i solen", tar oss med til Spania, det handler om drap, kokain, hvitvasking av penger, og historien trekkes tilbake til 2.verdenskrig. Og som en hver annen krimhelt sliter også Annika på hjemmebane, mye av historiens nerve ligger i forholdet til eksmannen Thomas og fordelingen av ungene. Helt greit, men ikke av de beste av Marklunds bøker. Syns husmor.

2 kommentarer:

  1. Får litt lyst til å lese " De fire...". Men har bare 988 andre bøker å lese først! ;o)

    SvarSlett
  2. Heidi: Tror du vil like "De fire".. så da har du jo bare 989 på lista, da! :)

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!