lørdag 28. mars 2009

Biblioteket ved bredden
Posted by PicasaSom sagt, som lovet: I Drammen har de kanskje et av Norges flotteste bibliotek. Biblioteket rommer folkebiblioteket i Drammen, Buskerud fylkesbibliotek og Høgskolen i Buskerud, avdeling Drammen sitt bibliotek under ett og samme tak. Hele 5000 kvm til disposisjon - her er bibliotektilbudet ivaretatt for absolutt alle aldersgrupper. Her har de tilsynelatende alt: bøker (selvfølgelig) rikelig med pc`er til publikum, tilgang til alle nye medier, store rom med spillkonsoller og grupperom på grupperom. Lokalene er delvis en del av den gamle papirfabrikken i Drammen, og dels et nybygg, beliggende nydelig til ved den flotte Drammenselva.
Drammensbiblioteket er også et glitrende eksempel på at offentlige byggeprosesser ikke behøver å ta vinter og vår. Besluttet etablert i 2004, åpnet i 2007. Det er lett å la seg forføre av biblioteket ved Papirbredden. Samtidig er det umulig å ikke tenke på hvilken forskjell det er på bibliotektilbudet rundt omkring i landet. Stadig flere filialer bygges ned. Mange kommuner drifter biblioteket sitt på et absolutt minimumsnivå. I hovedstaden har de ventet i all evighet på et nytt hovedbibliotek, skal tro om det realiseres denne gangen? Også i vår egen kommune truer de med å legge ned den ene filialen som finnes i tillegg til hovedbiblioteket. Dette er dagens hjertesukk: alle fortjener et godt og oppdatert bibliotektilbud i kommunen sin. Ikke en støvete boksamling i trange lokaler med utdaterte pc`er og en sliten kopimaskin i hjørnet.
Look to Drammen!

3 kommentarer:

 1. Det så jo riktig fint ut! Vi har også et veldig bra og moderne bibliotek, men jeg har også veldig gode minner fra barndommens trange, støvete bibliotek. Det var jo før pc-ene inntok vår verden, så vi hadde stempelkort. I tillegg hadde vi en ekstremt tannløs og entusiastisk bibliotekar som bidro til å øke min leseglede.

  SvarSlett
 2. Det så jo immari flott ut da!
  Nå har ikke vi et så voldsomt fancy bibliotek i Sandefjord, men det duger i massevis og jeg opplever iallfall de som jobber der som veldig hyggelige og imøtekommende, for ikke å snakke om hjelpsomme - for meg er det igrunn viktigst, selv om det ikke skader å begvege seg i flotte lokaler osv.

  SvarSlett
 3. Fru Storlien og Prinsessen: lokalene er ikke av avgjørende betydning, men innholdet er det. Når de f.eks har ca 80 publikumsmaskiner i Tønsberg/Nøtterøy bibliotek (og ca 35 000 innbyggere) og tre maskiner på Furuset i Oslo (med 40 000 innbyggere) så snakker vi om stooore forskjeller!! Og det provoserer meg, altså!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!