onsdag 28. september 2011

Høst-i-hagen-innlegget

Det fine med å pusse opp et kjøkken og ellers ha et hus fullstendig ute av kontroll som følge av dette (les: det er ingen vits i å forsøke seg på innendørs husarbeid og at du ellers er ubrukelig i de fleste byggtekniske sammenhenger) er at du plutselig får frigjort masse tid til å gjøre hagearbeid.

Så de to siste ukene har jeg gjort meg nyttig utendørs. Og aldri har hagen vært så fin som nå! All jord i blomsterbedene er bytta ut, stauder er delt og plassert og i noen tilfeller omplassert. Nye planter har blitt kjøpt inn til en latterlig billig penge (vi snakker halv pris av halv pris) Løkene er gravd opp og satt ned igjen på sitt eget sted. Alt ugress er fjerna og områder av plenen har fått nye gressfrø. Et ny skråning er anlagt. En hage på stell!

Og jeg, som egentlig tror at jeg ikke liker hagearbeid i nevneverdig grad, har oppdaga at jeg liker det bittelitt allikevel. Fordi jeg har hatt tid til det. En viktig forskjell fra "normaltilstanden". 

Bed med ny jord og nye planter. Ugressfritt. O`lykke.

En ny skråning med nye planter. Det ser litt skrint ut nå, men når det vokser seg til, blir det fint, tror jeg.

En nyanskaffelse som jeg ikke husker navnet på. (så hagegal har jeg ikke blitt!) Buskevekst med rosa blomster. Holder det?

Det smarteste! Håper jeg. Foreløpig ser det ikke noe særlig ut, men til våren! Da er planen at den gamle sandkassa bugner over av påskeliljer, narcisser og denslags løkvekster. Når det er unnagjort er planen videre at den gamle sandkassa som ingen uansett brukte lenger skal gjenoppstå som en aldri så liten urtehage.


6 kommentarer:

 1. Å så fint. Du kan være fornøyd med deg selv. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre sånt, jeg vil gjerne gjøre sånt - og jeg orker aldri... ser det ut som.

  SvarSlett
 2. Det er en Rosespirea busken me drosa blomster.

  Her har har tiden gått med til andre ting enn hage.

  Så venter jeg jo spent på kjøkken bilder.

  SvarSlett
 3. Flink du har vært da, og flaks med været som tillater utearbeid!

  SvarSlett
 4. Rosespirea. Veldig fin. Tipper det er den lyse "prinsessespireaen" som blomstrer midt på sommeren. Prøv også den mørkerøde som er mer seintblomstrende....

  SvarSlett
 5. Håper snart at jeg også kan få tilbake litt hage å pusle i. Jeg er glad i det - i teorien...

  SvarSlett
 6. Så flott! Du må gjerne svinge innom her og rydde litt i bedene også. ☺

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!