tirsdag 6. september 2011

Du burde skamme deg!

Uff. Kan du tenke deg et verre utsagn å bli konfrontert med? Jeg tror ikke at noen har sagt det til meg noen gang, men det kan godt være at noen har tenkt at jeg burde skamme meg. Helt sikkert er det at jeg flere ganger i livet har skammet meg, men har jeg egentlig hatt noen grunn til det? 
Og er det sant at kvinner skammer seg mer enn menn? 

I boka "Skamløse damer og kunsten å blåse i det som ikke gjør noe" tar forfatter Marian Godø for seg skammen på mange plan. Fra det kroppslige via fylleangsten, skammen over å ikke strekke til eller skammen du føler over nære bånd. Når er det grunn til å skamme seg? Og når bør vi la være? 

Forfatteren deler friskt med oss lesere om egne episoder og mer eller mindre kjente personer uttaler seg også om skambegrepet. 

Når skammet du deg sist? Hva tror du kvinner og menn skammer seg mest over? Har du fått kommentarer på at du burde skamme deg? er noen av spørsmålene som blir stilt underveis. 

Jeg fikk mye å tenke over etter ha lest denne boka.  Men om det har blitt lettere å blåse i det som ikke gjør noe, vet jeg ikke. 


4 kommentarer:

 1. Takk for bokanbefaling, tror nok jeg kommer til å ta en titt på denne boken!

  SvarSlett
 2. Var det ei god bok altså? Burde nok lese den ja. Er flink å skamme meg...

  SvarSlett
 3. Begge: jeg syns det var en god bok. Absolutt verdt å ta en titt på :-)

  SvarSlett
 4. Hmm! Den boka høyrdes interesann ut. Trur ikkje eg har fått høyre at eg burde skamme meg, det burde eg vel hugse i så fall.

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!