tirsdag 30. november 2010

Dagens dings

Dagens dings er utvilsomt IPad, som selges i Norge fra i dag. Jeg er usikker på om jeg ønsker meg IPad. Jeg har holdt i flere, testet ut bittelitt, lurt fælt på om dette er et produkt jeg trenger. Eller ønsker meg. Surfe, se bilder, gå på nett. Alt dette gjør jeg fra laptopen. Lang batteritid er et pluss. Fysisk format er definitivt et pluss. Prisen er ikke så alt for avskrekkende, tatt i betrakning at dette er et nytt produkt på markedet. Det jeg lurer aller mest på er om IPaden også egner seg som lesebrett for e-bøker. Jeg var på to-dagers konferanse om e-bøker i forrige uke, og det eneste som var sikkert der, er at ingenting er sikkert med henhold til utgivelser av norske e-bøker. Her er det mange momenter som spiller inn. Format (PDF eller EPub), rettigheteter og royalties, moms versus ikke moms - men de fleste spår at e-boka etterhvert kommer til å by på flere dimensjoner en ren skjermtekst. Tenk tekst kombinert med lyd og bilde, f.eks. CappelenDamm lanserte i forrige uke sine digitale utgivelser i samarbeid med Digitalbok.no. Det er bra at det skjer noe på det norske markedet. Jeg tror at jeg etterhvert kommer til å ønske å lese bøker på et lesebrett. Og når jeg kommer dit, kan det hende at jeg ønsker meg en IPad og. For de andre lesebrettene jeg til nå har tatt i, og/eller har testa, har ikke akkurat ropt "kjøp meg"! Men IPaden nærmer seg noe som jeg kan like.

Hva med deg? Vil du ha IPad til jul, og vil du etterhvert lese bøker på en dings? 

Den mest omtalte dingsen i 2010. Den er fin, det skal den ha!

4 kommentarer:

 1. Vil jeg lese bøker fra en dings...? Tja, si det. Jeg skrev et langt svar til deg nå, men tror det blir en egen bloggpost...

  SvarSlett
 2. Det kjem nok ein, eller helst fleire I pad i hus her, til mann og sønner!
  Skal låne til med dei, før eg finn ut om eg skal erstatte min pc med ein I pad.
  Lesebrett har eg venta på lenge. Kjekt å ha den muligheten også, sjølv om det er meir slisomt å lese frå skjerm...
  Snør meg deg, ser eg!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!