torsdag 25. november 2010

Bok: "Fittekvote" av Axel Hellstenius og Morten Skårdal

La deg ikke skremme av tittelen! Dette er ei knallbra bok om livet i Forsvaret. Axel Hellstenius og Morten Skårdal har levert en imponerende realistisk skildring av et år på befalsskolen. Victoria Bakke søker seg til militæret sammen med kjæresten Christian - uten at han vet det. Hvorfor kan hun ikke en gang svare på sjøl, men "noe" i henne vil veldig gjerne, i starten er det nok mest et vikariende motiv for å komme seg unna det kjente, teste grenser og dele opplevelsen med Christian. Etterhvert vokser selvinnsikten og hun oppdager nye sider av seg sjøl. Livet i Forsvaret er hardt og brutalt -  spesielt dersom du er dame. Dette er ei bok med høyt tempo, reflekterte synspunkter på for- og i mot utenlandstjeneste etter endt befalsskole, og den setter også søkelyset på hvordan det er å være dame i et mannsdominert miljø, uten at sistnevnte moment er et grunnleggende motiv i boka. Jeg lot meg rive med så til de grader, leste boka ferdig på én, to, tre, og slengte den deretter over til min eldste som sikter seg mot befalsskolen om litt. Bravo. Dette er ei bok vi trenger.

9 kommentarer:

 1. Hmm, julegave til Linn kanskje? Så kan jeg se om hun kjenner seg igjen. Hun tar jo riktig nok ikke befalskolen, men skulle tro det var gjenkjennende punkter for det! :o)

  SvarSlett
 2. Nei men kjære deg, dette er jo ei ELENDIG bok! Den er så dårlig skrevet at jeg nesten ble litt uvel! Sånn var det: http://marismorkehjorne.blogspot.com/2010/09/nei-nei-nei-nei.html
  Nemlig! ;-)

  SvarSlett
 3. For meg som har mange mennesker rundt som er i eller har vært i den aktuelle situasjonen, så ønsker jeg å lese boken. I tillegg hører jeg at de som har faktiske erfaringer om dette, liker boken. Derfor skal jeg lese den. for å lære og sette meg inn i.
  Jeg har faktisk lest flere gode bøker, med forholdsvis dårlig språk. Er historien god, tåler jeg litt.

  (ref boken om Tikken Manus som jeg har skrevet om på min blogg)

  SvarSlett
 4. Mari! Hysj på deg! ;-) Den fikk forresten god mottagelse under årets IBBY-truné, men ellers finner jeg få anmeldelser av boka. Det syns jeg er pussig, uansett om den er god eller dårlig!

  SvarSlett
 5. Ikke en bok jeg umiddelbart ville fattet interesse for, men du skriver en god anmeldelse. Kanskje allikevel ...

  Ønsker deg en god 1. adventshelg, Mia:-)

  SvarSlett
 6. Løp og kjøp da altså!
  Det må jo være en glittrende julegave til nevøer så vel som svigrinner osv.

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!