onsdag 17. november 2010

Bok: "Jenny blir knallhard" av Marita Liabø

"Politiet har mykje å gjere i ein stor by, men dei kjem, for dei syns det er grueleg spennande med jenter som blir borte. Der tar dei ingen sjanser, noko som kan verke uerettferdig for andre som blir borte, for eksempel ein blakk mann med mindre sjarm."

Marita Liabø har skrevet nok ei solid bok med tøffe jenter i hovedrollen. Denne gangen er ikke heltinna Vida Vagabond, men Jenny som "gjer seg knallhard" og som trosser både regel nummer en og to, hvis ikke tre,  én dag i sommerferien hun kjeder seg ekstra mye. Underveis får vi betraktninger om det moderne familielivet anno 2010, og mon tro om ikke forfatteren har en aldri så liten agenda når hun setter karriérejagende foreldre opp mot harmløse anarkister i idyllisk kollektiv. Det er ikke sikkert at alle unger får med seg alle (voksne) referanser som finnes i teksten, men det trur jeg egentlig ikke gjør så mye, for historien er spennende nok i seg sjøl. Røffe illustrasjoner fra Eivind Gulliksen gjør boka til en av årets høydare- sett fra barnebokfronten.


2 kommentarer:

  1. høyres bra ut! Kva for ei aldersgruppe passar denne til?

    SvarSlett
  2. Ingrid: fra åtte år og oppover, tenker jeg!

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!