lørdag 7. februar 2009

Nye bøker

Lest og fortært de siste par ukene:

Charles Ogden: Edgar & Ellen: Sjeldne skapninger
Det finnes ingen god grunn for å lese denne boka, verken for barn eller voksne, for dette var gørrende kjedelig. Og synd er det, for plottet er forsåvidt spennende nok: tvillingene Edgar & Ellen bor alene i et falleferdig hus i småbyen Nikks Minde. Her får de tida til å gå med å pønske ut den ene rampestreken etter den andre. Og nettopp dette er kanskje det største problemet, rampestrekene er ikke særskilt morsomme, tvillingene er bare ondskapsfulle, og det dynges på med den ene litterære blødmen etter den andre. Styr unna!Kajsa Ingemarsson: Skjebnehjulet
Historien handler om Miriam, Nina og Ellinor, tre naboer i et idyllisk villastrøk. De tre damene har i utgangspunktet ingen kontakt med hverandre (bortsett fra høflig naboprat) . En dag flytter det en mystisk kvinne inn i ett av nabohusene, og "alle" synes å engste seg over denne naboens gjøremål. Miriam, Nina og Ellinor bestemmer seg for å finne ut mer om denne naboen, og dermed søker de også mot hverandre. Lettbent underholdning, men fort glemt.


Alan Bennett: En uvanlig leser

En tilfeldighet gjør at Dronning Elisabeth II oppdager at bokbussen har stoppested utenfor slottet. Av ren høflighet oppsøker hun bokbussen, og er snart oppslukt i den ene romanen etter den andre. Dronningen blir med andre ord en skikkelig lesehest, og snart slurver hun unna den ene kongelige plikten etter den andre. Og enda verre: hun vil gjerne diskutere litteratur med sine undersåtter.. Denne var morsom!

4 kommentarer:

 1. Nå har jeg akkurat tatt med meg to av de tre bøkene du nevner hjem, så får vi se om Pias dom over "Sjeldne skapninger" er den samme som din. Jeg skal lese "En uvanlig leser" etterhvert. :o)

  SvarSlett
 2. Heidi: ja, da blir det spennende å høre dommen. Som kjent er jo ikke jeg i målgruppa! :)

  SvarSlett
 3. Du er nesten i målgruppa, da! ;o)
  Pia skal bare lese ferdig "Harry Potter og de vises stein" først. Og siden hun er en raskere leser enn moren sin, er nok det snart unnagjort... :o) (Vi sier ikke noe om at mor har vanskelig for å løsrive seg fra pc-en sin og dermed kaster bort verdifull lesetid der...)

  SvarSlett
 4. Fornøyelig bok - storkoste meg med den. Og greit med en bok som man blir ferdig med i løpet av et par kvelder for oss som er travle husmødre.

  lmb

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!