mandag 9. februar 2009

Karneval (pinlige tilbakeblikk - del to)

For å veie opp mot forrige innlegg, (der husfar muligens kom litt skjevt ut) kommer i dag historien om en gutt og et karneval og en husmor som ikke var helt på nett. Februar er som kjent den store karnevalsmåneden, med tilstelninger både på skolen og i barnehagen. Lille A har karneval i barnehagen på torsdag. Heldigvis har vi utstyret klart. Det har ikke alltid vært sånn. For mange år tilbake skulle storebror kle seg ut til karneval. Husmor var litt gravid, litt sliten og veldig lite kreativ. Oppgaven fra skolen lød som følger: "Kle deg ut som en eventyrfigur.." Nå tenker dere sikkert at dette var en lett oppgave, med mange rollefigurer å velge blant. Det eneste den ovennevnte husmora kunne komme på, var å kle ut den stakkars gutten som "Tommy"-karakteren i "Pippi Langstrømpe". Slik gikk det til at lille M troppet opp på skolen med pologenser og noen påtegnede fregner i ansiktet. Og, det var selvsagt ingen som skjønte hva han skulle forestille. Til tross for at det har gått 9 år, så skammer denne husmora seg fremdeles.

6 kommentarer:

 1. Jeg må si jeg er spent på hva schnuppa kommer som, jeg spurte henne idag, men fikk ikke bare et svar.. Det var prinsesse, fe, heks, hest ble også nevt i de forklaringene som kom, men vet ikke om hun mente det som et utklednings alternativ, ikke for det, hun har jo lyden inne. :D
  Så jeg må ærlig innrømme at jeg gleder meg..

  SvarSlett
 2. Hei, Cathrine: spør du meg, så har A lyden inne for litt av hvert. Og hun har mange forslag, men nå har mor (tror jeg) klart å spore henne inn på det antrekket vi en gang har. Håper det varer!

  SvarSlett
 3. Jeg forstår jo egentlig at du sliter litt, etter å sendt den lille avgårde som TOMMY, når det finnes Prinser, Konger, troll, askeladder og rever og bjørner og gud vet hva annet i Eventyr.
  Men tanken var sikkert god og det er det du må fokusere på vettø...

  SvarSlett
 4. Tommy må ha blitt en klassiker. jeg kledde ut guttungen som fjøsnisse en gang, med tovet ullskjegg. Og måtte komme og hente barnet som hadde svelget en del av skjegget for deretter å spy det opp igjen. Karneval kan være noe herk...

  SvarSlett
 5. Her hjemme endte vi opp med så mange kostymer- spesielt prinsessekjoler - etterhvert at de har fått ei egen kiste FULL av utstyr. Og den var god å ha i fjor da far kom i barnehagen og på vei inn oppdaget krisen - lillesøster hadde ikke kledd seg ut denne dagen, og inne var det karneval. "Vi skal bare legge fra oss sekken så skal vi hjem igjen", sa han - og vips -så ble hun så fin. At det ble en blanding av prinsessekjole og rastafariehårsak får bare ikke hjelpe, jenta var så kry!

  SvarSlett
 6. HKH: ja, jeg vet. Er det mulig? Jeg tror egentlig mangel på tanker var problemet!
  Fru Storlien: jeg må jo bare fnise litt av historien din, da! Stakkar! Men jeg er enig i at karneval kan være trøblete. Spesielt for oss som ikke er så kreative :)
  C-mor: Jeg husker denne episoden! Bra at jenta ble fornøyd i allefall. Hun skilte seg garantert ut blant alle de andre "wannabeprincessene"..

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!