torsdag 12. februar 2009

Etter A kommer B og tilslutt kommer Å

Når husmor forteller at hun er bibliotekar, så blir det ofte merkelig stille. Eller så møter man kommentarer som "åå, du er vel god i alfabetet da?". Ofte vet ikke folk helt hva en bibliotekar gjør. De har kanskje et indre bilde på en streng dame med knute i nakken og briller på nesa. Vel har husmor linser, og av og til briller, men så veldig streng er hun vel ikke. Den gamle kortkatalogen er for lengst død, og bibliotekene synes å være dagsaktuelle som aldri før. Herved overbringes en fotodokumentar om bibliotekarjobben for husmor den siste uka.

Sist torsdag: Kofferten pakket og klar, med avreise til Gardermoen. Jobb: arrangere konferanse om web 2.0. Myte: bibliotekarer legger seg sikkert klokka 22:00 og leser Proust på sengekanten. Not: champagnen er pakket, og lektyren er rimelig lettbent...

Mandag, denne uka: Seminar på Høgskolen i Oslo. Tema: digitale medier, innføring i World of Warcraft og nye tekstsjangrer som følge av nettet. Myte: bibliotekarer er bare opptatt av bøker. Not: Skal du holde deg oppdatert nå til dags, så gjelder det å følge med på det som rører seg av ny teknologi og publiseringsformer.

Tirsdag: full rulle på bibliotekbussen. (husmor har to faste ruter pr. mnd) Ca 800 utlån på 4 effektive timer. Myte: Er ikke bibliotekbussen nedlagt, da? Not: i Akershus lever den i beste velgående. Kanskje den til og med stopper på et sted nær deg?Onsdag: ny runde med bussen. To skoler og en barnehage unnagjort. Og på toppen av det hele: litt kos med "Kompis", vår lille faste kjælegris på denne ruta...


For å oppsummere: husmor har muligens verdens beste jobb akkurat nå. Den er variert, spennende og gir atskillig frihet til å gjøre både det ene og det andre. Litt sånn "Ole Brumm"-aktig. Men millionær blir man ikke.

7 kommentarer:

 1. Hei du, denne var hærlig! Jeg skal vise den til alle som fullstendig forsvinner inn i seg selv og ikke helt vet hva de skal si når jeg sier jeg er bibliotekar. Livet som bibliotekar er ganske så bra ja:)

  SvarSlett
 2. Det høres ut som om du har en alldeles spennende jobb..
  Og joda, jeg trodde at bokbussen var død jeg faktisk!
  Husker bokbussen som et av de store høydepunktene ca. annehver uke når jeg bodde i Oslo som barn!

  SvarSlett
 3. Åh, en griiis! Jeg regner med at det er på Lises rute det stoppes og klappes! :o) Ellers en god dokumentasjon på en bibliotekars uke, selvom jeg fortsatt har litt fordommer mot bibliotekarer... ;o)

  SvarSlett
 4. C-mor: bare vis dem du! Vi vet jo at det er bra, men det er ofte vanskelig å forklare!
  Prinsesse: I Oslo er den nedlagt, men her i Akershus har vi to busser. Og de er topp moderne rullende bibliotek! :)
  Heidi: Ja, på Lise "sin" rute. Men den er litt min og! Jeg er nyskjerrig på fordommene, merker jeg. Noe spesielt i tankene?

  Til dere alle: så flinke dere er til å kommentere. Renner jo inn her, jo! Tusen takk!!!

  SvarSlett
 5. Selvfølgelig er det din rute også! :o) Nysgjerrig på fordommene mine? Mja...nei...mjo... Hehe, tror jeg holder det for meg selv, jeg! ;o)

  SvarSlett
 6. Det må ha vært en fin uke. jeg har en tante i akershus som er ivrig kunde på bokbussen. her har vi vanlig bibliotek - det er også stas! Jeg har vandret på bibliotek siden tidlig barndom og synes bibliotekarer er hyggelige folk.

  SvarSlett
 7. Fru Storlien: så hyggelig å høre at tanta di er innom bussen, da! Litt av et sammentreff egentlig. Takk for komplimentet også! Vi tar det med oss! :)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!