tirsdag 4. mars 2008

Å vaske med hodet

Mia i Myra har en husmor som lar seg påvirke av alskens reklame. Spesielt reklame som omhandler ymse rengjøringsmidler. Det nyeste som husmor har fått med seg, er vask på 30 grader. Rema 1000 var først ute. Ariel er vaskemiddelet som lar deg vaske på 30 grader og allikevel få et flott resultat. Deretter har flere fulgt opp, med eller uten spesielt egnet vaskemiddel for formålet. Så husmor har tenkt til å prøve. Ikke nødvendigvis med Ariel, men sånn generelt. Ikke bare sparer hun strøm, men miljøet også. Kanskje står noen gamle "husmorsannheter" for fall? Dette er noen av "sannhetene" som husmor motvillig har lært av sin mor:

a) en skal alltid vaske med grønnsåpe og salmiakk (ja, ikke klær, altså, her snakker vi generell rengjøring)
b) klær skal enten vaskes på 40, 60 eller 90 grader. Unntaksvis på 30 grader, og da må man påregne at tøyet kanskje ikke blir ordentlig rent.

Forøvrig vil husmor anbefale alle å lese denne artikkelen om miljøvbevisst klesvask.
Vi kan jo alle ha noe å lære.

1 kommentar:

  1. Morsomt å lese. Her i heimen hadde vi ein diskusjon på om Ariel faktisk vaska like reint på 30 grader. Mannjen synst sjølvsagt at eg vaskar for mykje og at ARIEL måtte vere bra! Kjøpte ein pakke, ja! Men eg får meg liksom ikkje til å tru at det vert reint på 30grader. Eg held meg til din mors husmorsannhet b)
    Velkommen som følger hos meg! Eg jubilerer med 10 følgere no, jippi!

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!