søndag 9. mars 2008

Kjenner du lusa på gangen?

Denne helga har det vært nasjonal lusekampanje. Derfor har både M og lille I blitt utstyrt med bruksanvisning og lusekam i sekken. M tok kammen i egne hender og kunne erklære at han
i alle fall ikke har noen lus. Husfar fikk jobben med å sjekke lille I. Første steg var å lese en noe tvetydig bruksanvisning. I bruksanvisningen stod følgende å lese:
a) lusesjekken utføres best i tørt hår.
b) vask håret før du utfører lusesjekken.

Uansett måtte lille I til pers, og husfar gikk til verket med grundig presisjon. Fra badet kom det stadig lyder som kunne tyde på at lille I ikke var helt komfortabel med situasjonen. Husmor ble tilkalt ved et par anledninger, men kunne konstatere (noe lettet) at det ikke dreide seg om lus. Husfar var derimot ikke helt sikker i sin sak, og gikk hardere til verks. Plutselig falt det noe ut av hodet på lille I og ned på det forskriftsmessige hvite arket. Husmor ble tilkalt atter en gang, og denne gangen var hun ikke like sikker i sin sak. "Krypet" ble studert lenge og vel, og ved et par anledninger kunne det synes som om det faktisk RØRTE på seg?????

Men nei. "Krypet" viste seg å være litt skorpe fra en hodebunn som åpenbart trengte bedre skylling etter sjamponering. Lille I er på dette stadiet rimelig utålmodig. Da husfar atter en gang tar kammen (enda mer grundig) gjennom hennes lyse lokker, er grensa tydelig nådd: Fra badet kan høres følgende utsagn: "DU FÅR ALDRI GRE MEG IGJEN"!!!!!!

Stakkars husfar. I de minste kan han med god samvittighet undertegne på at han har gjennomført sjekken etter beste evne. Og at resultatet denne gangen er lusefritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!