tirsdag 18. mars 2008

Påske i Myra!

Og så har endelig påskefreden senket seg i Myra. Husmor må innrømme at det kunne ha vært kjekt med en hytte litt sånn tilfeldig plassert på et nærliggende og vakkert høyfjell, men i mangel av slike goder blir det hjemmepåske i år også. Like greit.
Så her er husmors oppskrift på den perfekte hjemmepåsken:1) Lang natts søvn uten avbrudd av grinete, snørrete unger eller ekstra leken Mia i Myra.

2) God frokost, men det er strengt tatt ikke nødvendig med egg hver dag, eller?

3) "Påskelabyrinten" med Viggo Valle på P1. Et must, intet mindre.

4) Gå ut i strålende solskinn. Gradestokken bør helst passere 10 grader og det må være vindstille. Ungene er på dette tidspunktet glade&fornøyde og huset er strøkent og gullende rent.

5) Utflukt: gjerne til Folkemuséet for å se på årets eggesamling, men en tur i Frognerparken er heller ikke å forakte. Ungene er fremdeles venner.

6) Komme hjem og sette seg i solveggen sammen med én eller flere naboer. En boks øl er på sin plass nå.

7) Middag: kulinariske retter skal trylles på bordet, helst uten for mye anstrengelse. Rødvinen er passe temperert og måltidet kan gjerne inntas med gode venner. Ungene syns maten smaker kjempegodt og ber ikke om ketchup og makaroni. De spiser masse og maser ikke om å gå fra bordet.

8) Kveldsaktiviter: kan innebære alt fra brettspill, eggespising (marsipan denne gangen), lesing av god bok eller grøssende krim på TV. Ungene er søte&snille og legger seg når de skal.

9) Kvelden avsluttes ikke altfor sent, men heller ikke for tidlig. Husmor skal på dette tidspunktet se blussende frisk ut etter dagens sol. Faktisk har hun blitt en anelse brun. Husfar likeså.

10) God natts søvn osv..

Og med disse 10 påskevettreglene er man garantert en god påske. Og hvem trenger nå egentlig hytte på fjellet?

God påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!