søndag 28. mars 2010

Om harer og egglegging


Hvorfor legger haren egg. egentlig? Jeg syns det er litt snodig at ingen av mine særs intelligente barn har stilt spørsmålstegn ved det naturstridige ved harer og egglegging. Mulig de er blendet av utsiktene til å få et helt egg fylt med snop, der de løper rundt på påskeaften og leter etter disse egga. Som påskeharen altså har gjemt på de mest finurlige steder.

Men for å være helt ærlig, så hadde heller ikke jeg tenkt på at det muligens var bittelitt sært at påskeharen legger egg. Det sier kanskje enda mer om meg enn om ungene.

Men for noen år tilbake ble jeg opplyst via et program på rikskringkastinga. Og dermed kan jeg skilte med at jeg nå vet hvorfor haren legger egg.

Vet dere hvorfor? (googling ikke tillatt!)

3 kommentarer:

 1. Jeg aner ikke og har ikke googlet heller.
  Men det er vel ikke Haren som LEGGER egg i den forstand.
  Kanskje det er at haren har stlålet egg fra høna og gjemt egg som barna skal finne rett og slett?
  Jeg venter spent på oppklaringen av påskens aller første mysterium for min del!

  SvarSlett
 2. OK! Her kommer én av foklaringene på hvorfor haren legger egg: Haren var egentlig en liten fugl som ble jaget av jegeren Orion. Den lille fuglen ønsket mer enn noe annet å bli en hare, slik at den kunne løpe fra jegeren, og da den møtte vårgudinnen Ostera, fikk den ønsket sitt oppfylt. Et år senere møtte haren Osteria igjen. Haren var lei seg fordi den ikke lenger kunne legge egg. Ostera syntes synd på den lille haren, og gjorde det mulig for haren å legge egg én gang i året - om våren.

  Vakker historie, ikke sant? :-)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!