torsdag 11. mars 2010

Er du A eller B?

Her om dagen hørte jeg deler av en morsom samtale på jobben. Den dreide seg om A og B-mennesker, og forskjellen på disse typene.

A-mennesker blir ofte sett på som friske, sunne og arbeidssomme mennesker. De spretter opp samtidig med sola og smiler til speilet i ren og skjær lykke over at nok en dag ligger foran dem.
Er du derimot B-menneske, blir du kanskje sett på som bittelitt lat og muligens litt treig. Du spretter i alle fall ikke opp og gremmes over at samfunnet i det hele tatt tvinger deg til å stå opp dersom du f.eks har en 8 til 4- jobb. Men med rikelig mengder kaffe og litt mat innabords er du som regel klar når du skal allikevel.

A? (illustrasjon: Morguefile)

Men om kvelden er derimot rollene byttet om. Plutselig er B-menneskene universets midtpunkt, og de som gjerne som går sist fra festen. De er morsomme å henge sammen med, og er ikke så treige som disse trøtte A-menneskene, som starter å gjespe i ni-tida.


Eller B? (illustrasjon: Morguefile)

Jeg tror jeg egentlig er et B-menneske, men i ukedagene er jeg helt klart en AB. Jeg står opp tidlig (i 6-tida), men vil mer enn gjerne ha med meg hele dagen, som i alle fall ikke slutter før halv tolv om kvelden. Både mann og barn er heldigvis innstilt på samme ur som meg. Det har sine fordeler og det har sine ulemper, men det sier seg sjøl at vi må sove litt lenger i helgene. Det blir vi tidvis mobbet for, særlig av morgenfriske naboer i Myra som er klare med lunsjen før vi er ferdige med frokost. Her burde vi selvsagt ha tatt igjen og svart at det veldig ofte er mørkt i husene deres før klokka 22 om kvelden, og hvor morsomt er det liksom? Men det gjør vi ikke, for det er noe med det derre bildet av A og B-mennesker...

Nuvel. Hva er du? A eller B? Og dersom du fikk velge; hva ville du helst ha vært?

8 kommentarer:

 1. C?

  Jeg LIKER å stå opp tidlig, men samtidig klarer jeg jo aldri å legge meg. Dårlig kombinasjon. Veldig dårlig kombinasjon... :-P

  SvarSlett
 2. B-B-B-B...Mye mere moro! Kveldsmennesker opplever mer og er mye kuulere;) Det er i alle fall litt mere sosialt, men noen ganger er det jo fint å stå opp før de andre også;)

  SvarSlett
 3. Klokka er nå 03.05 og jeg er et helt klart B-menneske.
  (ps! jeg jobber ikke i natt)
  Å ja jeg trives med å være B-menneske så vil ikke forandre på noe som helst!

  SvarSlett
 4. Jeg er helt klart A-menneske. Det er greit å stå opp om morran, det er forsåvidt greit å kunne ligge i senga uten å stå opp også... Men på kvelden er helt helt ødelagt. Om jeg kunne ha lagt meg 21.00 hver kveld, så tror jeg jammen meg jeg hadde gjort det...

  SvarSlett
 5. Jeg er nok litt av begge delene..sånn som i dag så var jeg opp før kl va 7 og det pleier jeg normaltsett IKKE å være :p ,men så er det andre ganger hvor jeg står opp tidlig og de andre i huset ligger lengre..da er det godt å ha morraen for seg selv og nyte kopp te eller kaffe for de som drikker det :o)Konklusjon : både A og B :o)

  SvarSlett
 6. Jeg er AB mest, men noen ganger er det bare godt og være B. Tror også vi er styrt om hvordan ukedagene er. Annet er gud hjelpe meg så kjedelig å legge seg klokken 22!!
  God helg!

  SvarSlett
 7. Da jeg møtte høvdingen var jeg BC, mens han var en kjekk A. Nå har det heldigvis jevnet seg litt ut, men jeg sover fremdeles lengst om morgenen. Fordelen var at da ungene var små, var alltid en sånn relativt våken når de var våkne og styrte som verst.

  SvarSlett
 8. Heidi: det er jo også en variant!
  C-mor: Jeg er usikker på om vi oppfattes som kulere, for det var dette bildet med "frisk og kjekk"!
  HKH: wow! Du er skikkelig B, må jeg si!
  CatClaw: enig med deg! Det er en uforløst drøm å kunne stå opp tidligere og ha huset for seg selv!
  Lavina: jeg nekter også å legge meg klokka 22, selv om det mange ganger hadde vært det lureste!
  Fru Storlien: Tar poenget der! Her har det vært en evig kamp om hvem som skulle dra seg opp først. Nå er heldigvis ungene så store at de klarer seg litt på egen hånd i tidlige morgentimer!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!