tirsdag 9. mars 2010

Bok: En kassadames betroelser (Les tribulations d'une cassière) av Anna Sam

Det var klart at jeg måtte plukke opp denne boka, jeg som tross alt førstehåndskunnskap som kassadame! I yngre dager, og mellom studier var jeg så heldig å få jobb i én av hovedstadens (den gang) største flaggskip hva matvarebutikker angår. Nærmere lokalisert på Oslos beste vestkant. Den dag i dag tenker jeg at dette var en utrolig lærerik jobb å ha. Ikke fordi jeg fikk brukt så mye av meg sjøl, men fordi jeg lærte mye om å møte ulike type mennesker, jeg lærte hva tålmodighet betyr, og jeg lærte å smile på en dårlig dag. Dessuten har jeg dealet med utallige kjendiser og vet f.eks at en viss herremann i NRK Sporten spiser utrolig mye frossen torsk. Pluss at jeg har fått et glimt av Diana Ross.

Inntil nå hadde jeg egentlig glemt eller fortrengt alle de litt mindre positive sidene ved denne jobben: køer så lange som et vondt år, frekke kunder, sure kunder, likegyldige kunder, kunder som tror du er komplett idiot, diff i kassa, kunder som stjeler, gamle damer som sniker i køen, kunder som ikke har penger (og du blir tvunget til å sette alle varer i den enorme handelvogna på plass) og så videre.

Og det er de litt mindre positive sidene som kassadame Anna Sam tar for seg i denne boka. Det gjør hun med stor ironi og skarp penn. Boka har blitt en kjempesuksess over hele verden, og hadde jeg visst det, så kunne jo jeg skrevet bok om akkurat det samme.(heelt sikkert!) Er du stiv i fransk, kan du besøke bloggen til Anna, eller du kan gjøre som meg, lese boka! (som altså er oversatt til norsk.)

3 kommentarer:

 1. Der sa (skrev) du noe, den må jeg bare få lest!
  Lurer på om den ikke ska bli film og...(er blitt film??)

  Beklager forferdelig norsk.
  Hilsen svenske som knoter.

  SvarSlett
 2. Takk for tipset!
  Den må helt klart leses, selv om jeg aldri har satt mine ben bak kassa.
  Jeg har likevel vært så uheldig å dumpe borti masse rare kunder fordet.

  SvarSlett
 3. Osloskånskan: syns du knoter bra, jeg! Aner ikke om det har blitt film, eller skal bli det, men det skulle ikke forundre meg!
  HKH: rare kunder fins overalt. Jeg er sikkert en av dem sjøl!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!