tirsdag 14. juni 2011

Vondt i huet

Plages du med migrene? Forskere tror nå at migrene kan kobles opp mot tre ulike gen-variasjoner, og at kvinner er mer utsatt enn menn.

Migrene er noe drit, for å si det helt enkelt. Jeg har den lette varianten, og er heldig, tross alt. Med den lette varianten mener jeg at jeg får synsforstyrrelser (gjelder å holde seg unna pc`er da) og påfølgende skallebank. Klarer jeg å hive i meg i en Ibux eller to med en gang jeg kjenner at noe er i gjære, slipper jeg unna det verste og kan fungere sånn noenlunde normalt resten av dagen, om enn i noe slakkere tempo. Antall anfall varierer, men jeg kan regne med en to til tre ganger i måneden. 

I den samme studien viser de til at en av de tre gen-variasjonene kan kobles sammen med kjemiske prosesser i hjernen. Det syns jeg er spennende lesing. 
Jeg har nemlig opplevd tilsammen 27 migrenefrie måneder i løpet de siste 30 åra. O`lykke.


Av helt naturlige årsaker kan jeg jo ikke gå gravid resten av livet for å unngå migrene. Men jeg tror at kroppen for min del utskilte et eller annet "stoff" som gjorde at jeg unngikk plagene i denne perioden. Pussig. 


Migrene opptrer i forskjellige varianter og i forskjellig styrke. Men de som kaller det "kvinneplager" aner virkelig ikke hva de snakker om. 


Plages du med migrene?

5 kommentarer:

 1. Jeg har aldri trodd jeg har hatt migrene, men i løpet av det siste halvåret har jeg virkelig beynt å lure... Kraftig skallebank OFTE. Etter stress/belastninger/fysisk aktivitet. Kraftig banking på framsiden av hodet, i panna og bak øynene. Jeg har også blitt mer lysømfintlig. Jeg leste også migreneartiklen i papirutgaven av Dagbladet i dag, men jeg ble ikke noe klokere i forhold til meg selv av den grunn. Og så har jeg en eller annen forestilling av om at hvis man klarer å sitte oppreist når man har "migreneanfall", så er det ikke migrene man har - for jeg ser for meg at når man har migreneanfall så må man gå å legge seg rett og slett... I et kjølig og mørkt, stille rom.

  SvarSlett
 2. Huff så kjedelig!! Ja er plaget av migrene, men det kommer i perioder. Grusomt. Var faktisk verre før når jeg var mindre (yngre)

  Håper du snart er på beina!!

  SvarSlett
 3. Ja, migrene er ikkje ukjendt...
  Eg har også lært meg å ta tablettar med ein gong eg kjenner antydning.
  Har ikkje tenkt over om eg hadde det når eg var gravid...kanskje eg ikkje hadde det!

  SvarSlett
 4. Har det en sjelden gang - da må alle lyder og alt lys bort...

  SvarSlett
 5. Vi er en familie på tre, med full pott på migrene. Vi er dog tre forskjellige pasienter, både i form av anfall, og hvordan vi rammes, både i lengde og styrke.
  Migrene er så mye mye mer enn mange tror. Det er bare ca 25 % som har såkalt klassisk migrene, med hodepineanfall og lysskyhet. Men i pinsen har jeg gått og svimlet, som om jeg var småfull, jeg tåler ikke lukter, men kan lese og se tv. Har også sånne korte greie anfall med hodepine, oppkast og ferdig med det. Barnet vårt må sove, blir ekstremt trøtt og irritabel. Mannen blir kranglete, er bakfull og "Wfølger ikke med".
  Vi har lært at endel matvarer kan gi intoleransesymptomer, som korn, banan og sjokolade og kokos, og jeg vet et par ting jeg bestemt reagerer på. Det er fortsatt ikke matintoleranse, men migrene.
  Og sånn kan jeg holde på til fingrene har spist opp tastaturet....

  Men generelt og kort oppsummert; migrene er noe dritt, både for oss voksne og for barn.
  Vår sønn var halvåret da han hadde sitt første anfall.

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!