tirsdag 7. juni 2011

Nu, jävlar!

Det fine med at sola skinner og du ikke trenger å gjøre stort er at du, om du finner roen, får lest masse! Som jeg gjorde i helga. Denne boka, Nu jävlar!, er vårens desiderte høydepunkt så langt. Heidi Linde har skrevet bra bøker før, men nå syns jeg hun tar skrivinga si et steg videre. Denne boka fortjener å bli lest av mange. 

Forskjellige menneskeliv skildres i rammen av en småby på Østlandet. Her møter du Terese, gravid med nummer tre og i sterk tvil om hun er på rett plass her i livet. Du møter Kevin Granås, pensjonert fotballspiller med knuste drømmer om kjæreste og fotballkarriére. Lydia, hvis ensomhet har blitt så stor at hun er fantasivenn med selveste Dronning Sonja. Ja, dronningen. Jessica, som har vokst opp i skyggen av minnet om sin døde far og som har gått hen og giftet seg, men er det virkelig rett mann hun har funnet? 

I bakgrunnen myldrer en rekke karikerte bipersoner som også fargelegger dette lerretet som romanen utspiller seg i.

Nu, jävlar! er en god leseropplevelse. Du trekkes med, du humrer og ler på de rette stedene, men du oppfatter allikvel de dype og mer alvorlige undertonene. Du underholdes og vil lese videre. Du vil finne ut av hvordan det går. Du blir glad i personene på tross av at du irriterer deg over dem. En real pageturner er det noen som har sagt. Tiltredes. 


Omslagsbildet er kjempetøft og har nok hentet inspirasjonen fra aggressive korsstingsbroderier.

9 kommentarer:

 1. Denne hørtes ut som at den er verdt å lese ja. Takk for tips. Den får stille seg i køen av nesten ferdig Krokodillen gule øyne. Tre kopper Te og ikke minst oppfølgeren til Mot Nordavinden - nemlig Den syvende bølgen. Er du glad i å lese så er det bare å løp ¨å kjøp :-)

  God sommerlate dager.

  SvarSlett
 2. Ja denne har jeg lagt merke til, takk for tips. Kanskje den kan lånes på biblioteket?

  SvarSlett
 3. Takk for tips! skal snart på biblioteket og låne ferielektyre!
  Denne sommaren skal det lesast meir enn det skal bloggast, trur eg....

  SvarSlett
 4. Helt enig med deg! God bok! Hilsen bloggesløv Wanda :-)

  SvarSlett
 5. Denne boka har jeg gleda meg til! Har ikke fått lest den enda, men gleder meg. Hvis innholdet er som forsida må den jo være fantastisk!

  SvarSlett
 6. helt enig i at denne boka var fin,pageturner-absolutt:)

  SvarSlett
 7. Og ja, den finnes på biblioteket!!

  SvarSlett
 8. Nå har jeg akkurat begynt på boka. Sitter fast på side 52-53 og koser meg med tidenes avsnitt! Et snev av gjenkjennelse. Heldigvis ikke for mye!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!