onsdag 8. juni 2011

Lang og tro tjeneste, men takk for seg?

Da jeg flytta hjemmefra, hadde jeg med meg en tre tebokser. De var kjøpt på "Kinabutikken". I over 20 år har den største teboksen fungert som kaffeboks. Jeg har lenge tenkt på at den egentlig burde byttes ut, ulekker og upraktisk som den en gang er. ( Upraktisk fordi boksen er for liten til å romme en pose kaffe.) For et par uker tilbake kom jeg over en kaffeboks fra Tupperware som attpåtil var nedsatt til 70 kroner. Jeg klinka til, mest fordi fargene på boksen mætsja kjøkkenflisene. Og så stod jeg der. Med teboksen. Som jeg skulle kvitte meg med. Men det klarte jeg ikke. Nå har teboksen fått ny status som boks for teposene - den er i sitt rette element, vil jeg tro, men mer lekker ble den jo ikke. 


Da jeg stod der, gikk det opp for meg at jeg ikke hadde hjerte til å kassere boksen fra "Kinabutikken". I en trøtt småby på 80-tallet var "Kinabutikken" det mest eksotiske vi noensinne kunne tenke oss. Med permanentkrøller og høyvannsbukser vandra vi i "Kinabutikken" rett som det var. Vi sikla på de svarte ballerinaskoene, vi kjøpte de svarte notatbøkene med røde kanter, vi lukta på all den fremmede lukta, av te og røkelse. Og noen av oss kjøpte altså tebokser. Og i alt dette lå vissheten om at det fantes en hel verden der ute som bare venta på oss. Ny kaffeboks - foreløpig uten sjel og historie, men med mætsjende farger og rett størrelse. 

 Kinaboksen. Teboksen som i over 20 år har tjent som kaffeboks. 

Prislappen henger fremdeles på. Jeg antar at den svimlende summen har inkludert hele settet.10 kommentarer:

 1. Som ihuga tedrikker ble jeg litt bekymret. Sannsynligheten er stor for at det vil smake kaffe av teen. Det er helt umulig å vaske vekk all lukt etter alle årene med kaffe.

  SvarSlett
 2. Kaffete duger sikkert... ;o)

  Men sånne kuriositeter kan man ikke kaste. Jeg har fortsatt boksen som fulgte med til min første (og eneste) Paul & Shark-genser. Jeg var vel omtrent 14. Og boksen ble etterhvert lakket grå... :o))

  SvarSlett
 3. Hva, har Tupperware begynt med kule kaffebokser også!?

  Ta vare på den nostalgiske teboksen, sikkert lenge til du kommer på sånn "Ekstrem opprydding" på tv. ☺

  SvarSlett
 4. Sukk hjerte...de kinabutikkene. jeg husker den i Mesnasvingen, to etasjer var det vel? Lillehammerturene var aldri helt komplette uten en sving innom der. Men hvor ble de av, de butikkene?

  SvarSlett
 5. Ble helt forelsket i fargene dine jeg! mmmm nydelig. Tenker den får sin plass i hjertet av familien den også etterhvert! Tenker kinaboksen er velfornøyd med å gå av med pensjon nå etter langtids-tjeneste!

  Klem

  SvarSlett
 6. He he, jeg husker også de eksotiske kinabutikkene....

  SvarSlett
 7. Og vi hadde "kinasko" alle sammen :-)

  Den kaffeboksen må du ikke kaste.
  Enig i at den tuppeboksen var veldig kul (jeg var på tuppeparty sist uke, og der var det ingen kaffebokser!) - men nei, ikke kast boksen. Om du absolutt ikke vil bruke dem til kaffe lenger... hva med... nei, jeg vet ikke.

  SvarSlett
 8. Ååååå! Nå ble jeg nostalgisk! Husker godt Kinabutikken og de sorte notatbøkene:-)

  Husker du nåleputene i knallfarget silke med små kinesere rundt også? Jeg fant igjen en sånn i et butikk i vår og måtte bare ha den. Minnet meg sånn om Kinabutikken:-)

  SvarSlett
 9. Den matchet jo perfekt- flott ble det=:-)

  SvarSlett
 10. Alle: Takk for alle gode kommentarer om nyanskaffelsen, og for at dere ville dele de gode minnene med meg! Morsomt å tenke på at to av dere har vandret i den samme butikken som meg! Husker godt nåleputene også, ja! Og jeg kan trøste Åshild med at det ikke smaker nevneverdig kaffe av teen. Men jeg er en skikkelig teposefantast, så det er sikkert derfor!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!