mandag 14. mars 2011

Rubens på søndag

I går fikk ski og vinter vike for en tur til Nasjonalgalleriet. Egentlig tok vi turen for å få med oss basisutstillingen, men da vi kom dit, var den stengt, (ikke så bra) derimot fikk vi med oss utstillingen over barokkmalerier fra Antwerpen (veldig bra). Vi mesket oss med malerier av Rubens, Van Dyck og Jordaens med flere; utstilt etter temaene 1) bilder av motreformasjonen 2) gresk og romersk mytologi 3) portrettmalerier 4) stilleben og 5) landskapsmaleri. 
Ungene var passe begeistret (vi unngikk tyggisklyser trykket opp på lerrettene og ivrige fingre som tilfeldigvis måtte ta på de verdifulle maleriene) - men datter på 6 år har i alle fall fått med seg at Rubens malte engler hist og her. 
Er du voksen, vil du ha stor glede av denne utstillingen. (varer til 22.mai) Og ungene har ikke vondt av litt kulturelt påfyll, de heller. Som en motvekt til Hannah Montana. 

Rubens: Venus frigida fra 16142 kommentarer:

  1. Bare hyggelig! Ta turen! Fantastiske bilder. Basisutstillingen åpner i slutten av april, om jeg ikke husker helt feil!

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!