torsdag 10. mars 2011

Romeo og Julie

En dag på jobben kom jeg over Radioteaterets versjon av Romeo og Julie, dramatisert i 1971. Jeg innså at jeg aldri har lest Romeo og Julie, og heller ikke sett noen dramatisering av verdens mest kjente kjærlighetshistorie. 

For vi kjenner jo historien, alle sammen. De unge elskende som ikke kan få hverandre på grunn av stridigheter mellom familiene Capulet og Montague. To unge elskende som bestemmer seg for å trosse sine familier og gifte seg med hverandre allikevel. Og så: en dristig plan som går så fryktelig galt. 
«For never was a story of more woe / Than this of Juliet and her Romeo.»

Så dette stykket måtte jeg høre. Og det er vidunderlig! Dialogene er enorme, språket så vakkert og Anne Marit Jacobsen spiller Julie så godt at du får tårer i øynene. 5 kommentarer:

 1. Har vel høyrt så mykje om dei, at eg innbiller meg at eg har lest om dei! Men det har eg ikkje...

  SvarSlett
 2. Jeg har heller ikke virkelig lest eller sett stykket. Men jeg har besøkt Julies angivelige balkong i Verona - og tatt på puppen hennes. Ja, statuen.

  SvarSlett
 3. Jeg så stykket på Rogaland teater for hundre år siden. Det var en naken dame på scnen - er vel det jeg husker best.

  SvarSlett
 4. Kanskje det hadde vært spennende å lese?? Hmmm....

  SvarSlett
 5. Alle: jeg skal få med meg stykket på teater ved neste korsvei.

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!