tirsdag 15. mars 2011

5 fiskeoppskrifter som funker

Jeg har visst lovet meg bort, det vil si lovet dere inspirasjon i form av fiskeoppskrifter som funker. I hverdagen, eller i helga, alt ettersom hva som måtte passe. Det er vel Trine som har inspirert meg mest det siste halvåret, mange av oppskriftene kommer fra Trines blogg, som dere sikkert kjenner fra før. Hvis ikke, er det på høy tid at dere stifter bekjentskap med denne fabelaktige bloggen. 

Så er her 5 favoritter: 

1. Torsk med chorizo og bønnesalat
2. Torskegryte med sitron og pinjekjerner
3. Laks i wok
4. Pasta i laks med sitronsaus
5. Baccalao Med en mann fra Sunnmøre ble jeg tidlig introdusert for Baccalao. Her fins det utallige oppskrifter, men det viktigste av alt, syns jeg, er at den må smake, både av chilli og hvitløk. Serverer du denne med hvitløksbaguetter og oliven på si, har du en sikker vinner, og super gjestemat. Skal du lage gryte til mange, kan det lønne seg å koke potene for seg. Det er vanskelig å få alle potetene ferdig kokt i ei stor gryte. Noen syns sikkert det er skummelt med klippfisk som må vannes ut, men følg rådene på pakka. Da går det som regel bra. Sagt på en annen måte: klarer jeg, så klarer du! 


Bilde hentet fra Godfisk - også et sted på nettet med mange fine oppskrifter.
Skal vi si det slik at vi har en plan? Mer fisk på middagsbordet- nå! Snart kommer grillsesongen. Da kan vi grille fisken også!

9 kommentarer:

 1. Se her ja. Ok , skal sjekke de oppskriftene....Men ikke Baccalao. En gang dro jeg på hvalsafari i en gyngende båt rett etter en Baccalao-middag. Say no more..

  SvarSlett
 2. Baccalao er festmat her i huset. Men mor med røtter på nordmøre og en sunnmørsmann, hva ellers? Jeg har oliven oppi jeg da - blir så lekkert med de svarte kulene oppi det røde.

  Ellers spiser vi mye torks, jeg liker veldig godt trukket torsk med smør og gulrot - men sønnen min på fem kan visstnok lage fiskepinner, så da skal han vel få lov til det.

  Klippfisk kan også brukes til så mye mer enn baccalao også.
  Klippfisk.no og godfisk har masse bra oppskrifter. Mye gryter og ildfaste former - enkelt og godt!

  SvarSlett
 3. Jeg er så heldig å ha fått servert Baccalao hos Mia i Myra og den smaker fantastisk=:-)
  Det er jo rett og slett festmat ja=:-)

  SvarSlett
 4. Bacalao har vi laget. Men de andre oppskriftene får vi teste ut;)

  SvarSlett
 5. Hei!
  Jeg har en award til deg på Skolelyst.
  Ta en titt og se om du tar imot utfordringen.
  Hilsen benedicte

  SvarSlett
 6. Oj! Her har eg ikkje vært på ei stund ser eg. Ny stil på bloggen din! Så fint det var!

  Takker og bukker for fiskeoppskrifter! Vi abonnerer på fisk, så vi trenger noen tips til tilberedning. :)

  SvarSlett
 7. Åh, jeg elsker bacalao. Så hot at man svetter. Ikke barnevennlig, nei. Og ikke hverdagsmat heller, med de prisene de tar for klippfisk her på østlandet. Tror jeg må skaffe meg en leverandør ;-)

  Takk for de andre oppskriftene - lover å lage mer fiskemat til små og store fremover.

  SvarSlett
 8. Alt såg veldig godt ut! Men det er berre meg, og katten, som likar fisk her i huset.
  Har gjeve opp å få dei til å like det også!Det er håplaust...

  SvarSlett
 9. Spennende! Baccalao er en av mine mange fiskefavoritter - men dessverre noe jeg spiser for sjelden. Holder på med "Fiskesprell"-tema i mat og helse med elevene på skolen for tida, og det første måltidet var svært populært. Det var imidlertid stekt laks. Så jeg er spent på om diverse retter av hvit fisk blir like godt tatt imot også :)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!