torsdag 30. september 2010

Om å være sjuk

Tirsdag var ingen god dag for meg. Etter å ha hanglet meg gjennom den sedvanlige høstinfluensaen og forsåvidt fortsatt livet som før, tok kroppen grep på egen hånd og satte i gang med skikkelig øreverk. Jeg har hatt nok av ørebetennelser tidligere til å innse at det var best å pelle seg hjem fra jobben. Hvilket jeg gjorde. I går var jeg på legevakta, helt overbevist om at høyre tromhinne var sprukket nok en gang. Det var den heldigvis ikke, men legen syntes nok at jeg skulle hvile. Så han skrev en sykemelding ut uka, og nå hviles det.
Og hva har jeg lært?

a) jeg er alt for dårlig til å gjenkjenne tegnene som sier at nok er nok. Jeg har siden tirsdag, sovet 12-13 timer i døgnet, mot mine sedvanlige 6.

b) jeg koser meg ikke hjemme når jeg er sykmeldt. Jeg kjeder meg, og jeg blir gretten og uopplagt. Jeg klarer definitivt ikke å slappe av, bortsett fra når jeg sover.
Men viktigst av alt:

c) jeg beundrer de som takler det å være sjuk på en så mye bedre måte enn meg. Jeg syter og klager fordi hodet mitt er som bomull, og fordi jeg ikke hører en skit. Men hallo! Hva med de som er virkelig sjuke? Og her ligger vel erkjennelsen: jeg er takknemmelig for at jeg stort sett er frisk, og for at resten av familien også har god helse. For hva hvis?

sick Pictures, Images and Photos
ill: Photobucket

3 kommentarer:

 1. Ja, vi kan synes synd på oss selv, men det er faktisk mange som har det mye mye verre. Men jeg kan synes synd på deg, så god bedring!

  SvarSlett
 2. God bedring. Nå er du sjuk. Ta hensyn til det. Ikke sammenlign. Vær sjuk. Bli bra.

  SvarSlett
 3. Øreverk er berre pyton, men ikkje dødleg. Eg hadde det for 2 år sidan, for fyrste gong.
  Men enig med underveis ovanfor her, vær sjuk, bli bra, ikkje samnlikn.
  Masse god bedring!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!