tirsdag 21. september 2010

Kvardagsheltar

Syns det klinger så veldig mye bedre på nynorsk enn bokmål. Derav tittel. (Dette er ikke ironisk ment, folk flest kunne godt ha lest litt mer nynorsk, men nok om det.) Dette, derimot, er et tåredryppende innlegg om kvardagsheltane mine. Det går ikke én dag uten at jeg takker dem i mitt stille sinn. For at de durer og går og er så greie. For at de fungerer som de skal og ikke stiller noen krav. For at de ikke forlanger dyre reparasjoner. Takk.

Øverst til venstre: Siemens kjøleskap, alder 19 år. Har levd et lykkelig liv uten noen komplikasjoner.  Nederst til venstre: Grepa komfyr. (såvidt jeg skjønner er denne nesten for antikk å regne) Alder 7 år. Byttet én lyspære. Midten: Gram kjøleskap. Alder ukjent, men kanskje 70-tallet?  Reddet fra nabo som hadde fått det av noen som kjente noen og som ikke ville ha det allikevel. Står trygt i boden hos oss og avlaster Siemens øverst til venstre.  Til høyre: Siemens vaskemaskin. Går to ganger om dagen ganger 7 dager i uka. Alder: 8 år. Har litt slakk gummiforing, lager litt rare lyder i ny og ne. men er ellers i fin stand.


Hva er dine kvardagsheltar?

7 kommentarer:

 1. Kvardagsheltar er dei ja! Har meir tenkt på dei som slavar... (når eg har satt dei i arbeid føler eg at eg med god samvittighet kan sette meg ned med ein kopp kaffi. For da er dei iallfall nokon som jobbar i huset...)
  Vi flytta inn her for 13 år sidan, og har vel kun bytta ut vaskemaskinen trur eg? Så dei andre maskinane står der og går og går, og eg er også veldig takknemlig!

  SvarSlett
 2. Skikkelige kvardagsheltar...men jeg leser ikke mer på nynorsk for det, ass. ☺

  SvarSlett
 3. Jeg fikk min første oppvaskmaskin for et drøyt år siden. Dét er min kvardagshelt!

  SvarSlett
 4. Så fint at du skriv litt nynorsk ! Det er faktisk ikkje så mange innpå her som gjer det....
  Slavar eller heltar, dei bør iallefall fungere, elles vert eg like frustrert som når dataen ikkje virkar, iallefall nesten:)

  SvarSlett
 5. Mine hverdagshelter er vel de samme som dine. Men man tenket kanskje ikke over at de er helter. Vaskemaskinen min durer og går akkurat nå, men etterpå får jeg kanskje gå ned og gi henne/ham en liten klem. For hverdagshelter fortjener det, de og!

  SvarSlett
 6. De samme som dine, inkludert to kjøleskap. OG tørketrommelen! Fikk en helt annen hverdag da jeg fikk tørketrommel.
  Og bilen min. Hadde aldri klart meg uten. :P

  SvarSlett
 7. Klart jeg har mine helter jeg også. Vi har en fryser fra dinosaurtiden, som har skiftet motor en gang lynet slo ned i huset vårt. Ellers så har vi en kjøkkenmaskin som i allefall er borti 20 år gammel, og funker like godt i dag som da den var ny.

  Gubben min er vel også å regne for en hverdagshelt, og han har jeg hatt i sånn ca 37 år. Like god i dag som ny.

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!