onsdag 15. september 2010

Bok: "Shantaram" av Gregory David Roberts


Jeg vet at mange allerede har lest "Shantaram" av Gregory David Roberts, men, pytt! Kanskje er det også noen som ikke har fått den med seg? "Shantaram" skiller seg ut på mange måter, selvbiografisk i formen, men likevel skrevet som en roman. På sitt beste er den glitrende, andre passasjer er klisjéfylte på grensen av hva som kan tåles, og noen ganger er den langdryg og nesten litt kjedelig. Nesten 1000 sider er mye litteratur, men denne røverromanen er når alt kommer til alt, verdt å få med seg.

Mange kjenner til historien allerede. Gregory David Roberts blir i 1978 dømt til 19 års fengsel for en rekke væpnede ran. (Australia) To år senere bryter han seg ut av fengelet, og etter en lang flukt ender han til slutt opp i India, nærmere bestemt Bombay, hvor han tilbringer de neste 8 årene. Og det er (hovedsaklig) i India, Bombay at handlingen utspiller seg. Og hvilket dramatisk liv det er som skildres! Fattig, på rømmen og uten jobb slår Lin (navnet han tar til seg) seg ned i slummen i Bombay, før han etterhvert får kontakt med mafiaen og drives inn i et spill som tilslutt får sin ende i krigen i Afghanistan. Det er nok dramatikk og action i denne boka, men det som gjør det til en tidvis veldig bra bok er passasjene som beskriver menneskene og livet i slummen, og- for ikke å glemme beskrivelsen av vennskapet med Lins indiske venn, Prabaker.

Når filmen kommer kan vi sikkert se den. Men først kan du lese boka.
Har du lest"Shantaram?" Hva syns du?

1 kommentar:

  1. Jeg har lest denne mursteinen. Ble endelig ferdig i sommerferien:

    http://innerstiveien.blogspot.com/2010/07/endelig-ferdig.html

    Enig med deg.

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!