torsdag 23. september 2010

Klipp og lim eller digitale snarveier?

Fram til 2004 var jeg skikkelig god på å lage familiealbum. Fra 2004 og fram til nå har det ikke skjedd noen ting. Dere lurer sikkert på hva som skjedde i 2004, og hvorfor det stoppet der?  Svaret er todelt.
a) Den minste Bukken Bruse kom til verden og krevde full oppmerksomhet fram til omtrent nå.
b) Det digitale kameraet kom i hus.

Og her ligger min dårlige samvittighet. Jeg må på en eller annen måte komme ajour med våre 4000 bilder.  Så jeg tenkte jeg skulle prøve en fotobok hos FotoKnudsen. Men det går jo så saaakte å laste opp bildene, så sakte at klipp og lim nesten er raskere.

 Så derfor lurer jeg på: hva gjør dere? Finnes det andre alternativer eller bedre tjenester på nett?

Her er forøvrig et blinkskudd som burde vært foreviget et annet sted enn på pc`en. Mulig noen kjenner igjen bildet, men jeg kunne ikke dy meg for å publisere det nok en gang.

Max - Løvehunden, som blir barbert hver sommer på grunn av våteksem. Stakkars. Snakk om å miste verdigheten.

(unnskyld, kjære søster. Er ikke meningen å disse bikkja di..:-)

9 kommentarer:

 1. Uff, stakkars hunden! :)
  Og stakkars deg!
  Litt av ein jobb å komme ajour med bilder... Eg har prøvd å komme ajour i mange år. Klarer det heile tida NESTEN... så eg pleier å ligge eit par år på etterskudd.
  Eg prøver å framkalle for eit halvt år om gangen. Nå når ein har alle bilder på data treng ein ikkje framkalle så mykje, syns eg. Treng bare plukke dei aller beste - men det er den jobben som tar tid...når ein har 4000 bilder...og det blir det jo fort på nokre år ja. Eg veit nok ingen lettvint løysing. Men trur eg ville foretrukket framkalling av bilder og sette dei i album sjøl framfor fotobok. Fotobok kan heller brukes til spesielle anledninger, f.eks ein spesiell tur eller konfirmasjon e.l.
  Lykke til med bildene!
  (Oj for ein lang komentar dette vart!) :)

  SvarSlett
 2. Har berre sånne kjøttkakeråd eg , ingen bilderåd:)
  Lykke til med bilda!

  SvarSlett
 3. Anbefaler Japan Photo sin fotobok. Bedre enn fotoknudsen sin tror jeg. Mener det har vært noen tester.... Vi har ihvertfall lagd julegavebøker til familien derfra og de har blitt supre! Til oss selv sverger jeg til klipp og lim enda...

  SvarSlett
 4. Jeg begynte på en fotobok hos Japan Photo for flere uker siden, puh, det tar tid og så mista jeg lysta og glemte hele greia. Kom på deg i går at jeg burde gjøre det ferdig. Det er vel ingen vei utenom, for bilder gjør seg best i album, ikke lagra på pc'n.

  SvarSlett
 5. Ja, bilder må i album. I et papiralbum setter jeg også inn invitasjoner, kart, utklipp, bordkort osv.
  Jeg lagrer bilder i PCen i en mappe for hvert år. Så lager jeg daterte undermapper hver gang jeg tømmer kameraet. I hver årsmappe har jeg en mappe som heter bestilling, der kopierer jeg inn de bildene som skal i album. Jeg prøver å være selektiv i hvilke bilder som settes i album. Det blir likevel 3 album hvert år. Det er ett mer enn før digitale kamera. Jeg er ikke ajour med album. De er innkjøpt, men tomme for 2009 og 2010.

  SvarSlett
 6. Jeg glemte: du må ha kopi av alle bildefiler på en ekstern harddisk.

  SvarSlett
 7. istedenfor å gi råd, elser jeg de du har fått ettersom jeg trenger dem jeg også...men over til noe annet, du har fått en award. Værsågod!

  SvarSlett
 8. har lagt inn bildet på nytt!all denne teknologien tar snart knekken på meg...

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!