onsdag 10. februar 2010

Infiltrater og staining

Jupp. Dette er symptomer som i praksis betyr totalforbud mot linser. For øynene går i rødt så fort du nærmer deg linsene. Siste gang jeg brukte linser var på juleaften. Det var ingen ubetinget suksess, for å si det sånn. Da hadde nok denne tilstanden vart en stund, men si "briller" til en avhengig linsebruker, og hun vil prøve alt for å unngå dem. Selv om det innebærer røde øyne.

Men så var det ingen vei utenom, ingen optiker kunne finne forklaringen på problemet, og briller måtte tas i bruk. Jeg er ikke glad i briller. Hele identiteten vakler, jeg syns at jeg ser rar ut, gammel ut, det er rett og slett ikke meg. Det hadde nok hjulpet å spandere på seg noen mer fancy briller enn de som er kjøpt inn hos Nille for 60 kr, men jeg tror at selv de lekreste briller ville fått meg til å føle meg likedan. Altså rar, streng og gammel. Det rare er at jeg syns alle andre ser veldig fine ut med briller. Bare ikke meg.

I morgen bærer det endelig til øyelegen. For de uinvidde skal det opplyses om at det vanligvis tar 5 mnd før du får satt foten inn hos én av arten, så jeg har vært heldig, selv om ventetida for meg har syntes uendelig lang. Jeg håper hun finner en rask løsning på problemet, og at mitt liv som daglig brillebruker snart er omme...


Avbildet: forhatte briller til 60 spenn fra Nille.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes du blir litt "mad med" kuul i dem jeg;)

  SvarSlett
 2. Vet du, jeg har vært avhengig av synskorrigering siden 8. klasse, men klarer fortsatt ikke å se på meg selv som BRILLEbruker! Derfor har jeg nå også brukt linser siden jeg var russ (selv om det ikke er sååå lenge siden??), altså snart i 23 år! Jeg har riktignok blitt litt mer avslappa med årene, og søndag er brilledag. Samt når jeg skal på kino feks.

  Med unga er det annerledes. Linn VIL ikke ha linser, hun synes hun mister litt personlighet uten, Ida har testet ut linser, men ikke brukt det særlig mange ganger.

  Men forøvrig så er du FIN med briller og du ser slett ikke gammel ut (du er litt opphengt i alder for tida... ;o) ). Så du trenger ikke å bekymre deg SÅ mye hvis øyelegen gir deg midlertidig eller permanent linsenekt! :o)

  SvarSlett
 3. Selv bruker jeg briller når jeg ser på TV, er på kino og kjører bil.
  Det har jeg gjort siden jeg var 11år - ja ikke kjørt bil da selvsagt.
  Jeg tenker heller ikke på meg selv som en som bruker briller.
  Har prøvd meg på linser men synes det var noe herk.
  Jeg anskaffer meg isteden noen halvspreke briller om jeg betaler en halv arm for sånn hvert 3.år.
  Nå får jeg litt kjærring følelse av de jeg har og dermed borger det for en tur til optikeren ganske snart.

  SvarSlett
 4. C-mor; jeg vil ikke se sånn ut, men se ut som meg! Men takk likevel;-)
  Heidi: tenk hvis øyelegen din ga deg permanent linsenekt! Hva ville du ha sagt DA? ;-) Nå ser det jo ut som det ordner seg, og det er jeg glad for!
  HKH: skulle virkelig ønske at brillebehovet gjaldt bare kjøring og tv-titting. Men jeg må ha dem på hele tiden! Usj! Spreke og nye briller gjør nok susen, jeg innser at jeg også må gå til innkjøp av noen!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!