onsdag 17. februar 2010

En ekte superhelt (Om Bunnprismannen)


I dag har jeg hørt på radio igjen, og gjennom kanalen P3 har jeg nå blitt bedre kjent med Bunnprismannen - en ekte superhelt fra trivelige Trøndelag. Sett i sammenheng med den boka jeg leser akkurat nå (Anna Sam: En kassadames betroelser) ble det hele en svært fornøyelig reportasje å høre på. Ikke hørt om Bunnprismannen, sier du?

Slik er historien:

på Bunnprisbutikken ved Samfundet i Trondheim jobber det en trivelig kar, og han sitter i kassa. Så hyggelig er Bunnprismannen mot kundene sine at folk strømmer til for å handle matvarer. Er det kø hos Bunnprismannen, spiller det ingen rolle. Folk foretrekker å stå i kø, fremfor å gå i den ledige kassa ved siden av. Nå skulle man tro at Bunnprismannens populære status hos kundene skapte en viss sjalusi hos de andre kollegene. Men nei. Alle syns det er veldig hyggelig når Bunnprismannen er på jobb. Og så er han veldig god på å skrive plakater: en typisk Bunnprismann-plakat vil f.eks være:

"Prøv en mango - få økt livskvalitet"


Bunnprismannen har også - (vel, egentlig ikke så helt overraskende) fått sin egen fanside på Fjesboka. Den teller ca 1400 medlemmer.

Men tro ikke at Bunnprismannen benytter sin litt overraskende nye kjendisstatus til å dra damer eller oppnå fordeler på andre måter. Bunnprismannen har helt hederlige hensikter og syns det tvert i mot er litt snålt å bli omtalt på følgende måte når han f.eks er på kino:

"Se der er Bunnprismannen!!!".


Jeg skjønner poenget. Det syns jeg også hadde blitt litt rart. Jeg tipper forøvrig at Bunnprismannen kanskje blir å se på "Skavlan" om ikke så altfor lenge.. muligens.

Og dette var en historie fra virkeligheten. Er den ikke herlig? :-)

2 kommentarer:

  1. Hanhørtes fantastisk ut. Alle butikk ansatte bør bestrebe seg på det samme, kunder skal merke at de kommer inn i en hyggelig butikk med god trivsel..

    SvarSlett
  2. Hege: helt enig. Dessverre er det vel heller unntaket enn regelen. Men det gjelder selvfølgelig ikke en viss butikk på Tveita! :-)

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!