onsdag 8. oktober 2008

Lest siden sist..

Grete Haagenrud: Sofie og Katrine-bøkene.
Dette er en serie på tilsammen 5 bøker om søstrene Sofie og Katrine. Handlingen er lagt til Finnmark, og skildrer hverdagslivet i krigsårene under 2. verdenskrig. Husmor ble oppmerksom på disse bøkene da hun møtte Grete Haagenrud under IBBY-konferansen tidligere i høst. Bøkene bærer preg av at forfatteren selv vokste opp i Finnmark under 2.verdenskrig - og bøkene har da ögså biografiske elementer i seg. Det skal innrømmes at husmor bare har kommet halveis ut i bok nr. 2, men så langt lover historien godt! Er du på jakt etter andre oppvekstskildringer fra 2.verdenskrig, så anbefales forøvrig Annika Thors serie om de jødiske søsknene Steffi og Nelli. Nydelig!Sally Nicholls: Så lenge jeg lever
Boka handler om Sam som er 11 år. Sam har leukemi, og nærmer seg slutten av sitt altfor korte liv. Men før han dør, er det tusen ting han har lyst til å finne ut av. Hvordan det er å kysse en jente, se en skrekkfilm, fly med et luftskip. Og han vil vite hvordan det er å dø. Hvordan vet man at man faktisk er død, f.eks? Denne boka har alt: alvor og humor går hånd i hånd. Den er trist, men hyller livet på samme tid. Regn med å gråte en skvett når du nærmer deg slutten.. Sally Nicholls er debutant og vant Waterstones Children’s Book Award for 2008. Vel fortjent!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!