onsdag 17. juni 2009

To korte..

Veldig kort oppdatering fra bokhylla:

Tove Nilsen: Sommer 2005

Hovedpersonen i boka er kvinnelig forfatter, relativt nyskilt og samboende med to tenåringsdøtre. (en smule selvbiografisk, mon tro?) Hun har slått seg til ro med sin nye tilværelse da hun plutselig møter sin første store kjærlighet. Tiltrekningen er der fortsatt, men kan man bygge på noe som over 30 år gammelt? God Tove Nilsen-kvalitet! Anbefales!


Ida Jessen: Det første jeg tenker på

Bok med mange underliggende lag. Lisa og Birgitte er gamle barndomsvenninner. Nå har de funnet tilbake til hverandre, og etter et dramatisk brudd med kjæresten blir Birgitte invitert til å bo hos Birgitte og hennes mann i den søvnige lille byen Hvium. For en liten stund er det ren idyll, men så sprekker det. Lisa sønn blir påkjørt da han er ute på sin første sykkeltur, og etter en ukes tid i koma dør lille Gustav. Sjåføren av bilen melder seg ikke, og etterhvert rettes mistanken mot Birgitte. Samtidig som Lisa vender seg mot henne, trekkes ektemannen nærmere. Dette er ei bok om svik og skyld, tro og tvil, og har mange refleksjoner å by på. Samtidig blir det kanskje litt stillestående.

2 kommentarer:

  1. jael, da er det nda en bok som må inn på lista mi over bøker som skal anskaffes skjønner jeg.
    Sommer 2005 høres ut som en lesverdig bok!

    SvarSlett
  2. HKH: absolutt! Jeg koste meg, i allefall!

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!