torsdag 26. januar 2012

Å lage et kjøkken

Jeg lovte vel en gang et innlegg om det nye kjøkkenet. Og tenkte jeg skulle skrive litt om våre erfaringer i tillegg. I tilfelle noen andre skal pusse opp kjøkkenet sitt og ramler innom her. 


 • Å lage et kjøkken tar først og fremst tid. Og en god del penger om du river alt ned. I budsjettet ditt bør det være godt slingringsmonn dersom du først skal gå i gang. For det er innmari kjipt å stå der sånn nesten ferdig og ikke ha mer penger igjen. Vi hadde kalkulert helt feil i forhold til elektriker. Heldigvis har vi en grei bank. Så det ordna seg. 
 • Det betyr ikke at vi har valgt det dyreste eller mest eksklusive. Og det kan godt være du må  justere forventningene underveis. Det måtte vi.
 • Om du ikke har spesielt god greie på hvordan kjøkkeninnredningen skal plasseres i rommet, anbefaler vi å få tegnet kjøkkenet hos en kjøkkenleverandør. Vi fikk best hjelp hos Kvik og følte oss trygge på vi fikk et komplett kjøkken til den prisen som var oppgitt. Og til forskjell fra tidligere kjøkken vi har satt opp, merker vi en klar forskjell både med henhold til arbeidsflyt og ergonomi.


Et typisk eksempel på prioritering. Vi hadde veldig lyst på nye stoler, men endte opp med å kjøpe nytt trekk til de gamle stolene våre. Det fungerer fint med hvitt trekk! Bare å slenge i vasken om uhellet skulle være ute. 


Enda et eksempel på priotering. Fru Flottesen forelska seg i fliser til 5000,- pr. kvadratmeter. Og fordi jeg ikke fikk akkurat de flistene ut av hodet (men syns det var galskap å bruke så mye penger på det) endte jeg opp med en endeløs jakt etter noe som kunne være like bra. Til slutt (vi snakker uker på fliseleting) endte vi opp med å bestille fliser fra katalogen til Höganäs som vi ikke engang hadde sett i virkeligheten. Heldigvis ble vi fornøyde. Fargen er flaskegrønn.


Barkrakkløsning på enden. For å bryte litt opp valgte vi benk av eik her, mens resten av kjøkkenbenken er i laminat. Vi er altfor late til å vedlikeholde benkeplater i heltre.
Snokete unge i bakgrunnen. Et helt vanlig syn her i huset. 


Lampe fra Herstdal. Hadde egentlig bestemt oss for Fly fra Kartell, men den var så innmari ... stor.


 Overskap på den ene veggen..Kjøkkeninnredning Mano fra Kvik

Og skuffeløsning på den andre sida.
(Vi mangler et bilde eller noe på veggen. ) Fargen er varm lin.
Som så mange andre i disse dager føler vi at vi har levd med hvite vegger all over i en del år nå. På tide å prøve noe nytt!


TV på kjøkkenet! Fordi kjøkkenet hos oss mest fungerer som vårt daglige oppholdsrom og at vi unntaksvis befinner oss i stua en etasje opp. Men TV`en var egentlig ikke poenget her. Vi lette etter en sjenk som ikke var mer en maks 30 cm dyp. Det fant vi ikke, men vi fant overskap fra Ikea som vi hengte opp, og deretter fikk vi skjært til ei plate i eik. Det ble en billig, men veldig praktisk løsning. Og i sjenken fikk vi gjemt bort både GET-boks og diverse ledninger som nødvendigvis følger med en tv.

Konklusjon: Veldig fornøyde. En del blakkere.

8 kommentarer:

 1. Eg har også lyst på nytt kjøkken!!
  Men likte ikkje heilt dette poenget du hadde med at det faktisk koster penger... :/

  SvarSlett
 2. Kjempefint kjøkken forresten! :))

  SvarSlett
 3. Superlekkert! Likte godt flisene. Viktig poeng det med planlegging og å få noen proffe til å tenke for seg så det blir effektive arbeidsstasjoner.

  SvarSlett
 4. Kjøkken er kjempeviktig. Jeg har hatt kjøkken jeg har planlagt selv og ikke.

  Det vi har nå var på tegnebordet i mange år for vi overtok gården. Og jeg er kjempefornøyd.

  Kjøkkenet deres ser også veldig bra ut, og flisene var lekre.

  SvarSlett
 5. WOW!!!! Dette er superlekkert. Man trives når det er så flott. Så flinke dere er. Skal snart legge ut bilder av vår økonomioppussing på fb.
  Hilsen Anita.

  SvarSlett
 6. Lekkert!! Og jeg ble litt avindsjuk på den tv-en... jeg savner det. Det skulle være det da vi laget nytt kjøkken da vi flyttet inn, men av en eller annen grunn ble det luremusa og står nå som verdens dyreste lille skjerm i et annet rom. Vi har nok tv-er altså, det er ikke det, men...

  SvarSlett
 7. Tusen takk for gode tilbakemeldinger! Vi er, som dere skjønner, skikkelig fornøyde!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!