tirsdag 31. januar 2012

En soleklar anbefaling

Det er lenge siden siste bokanbefaling fra denne kanten, men her kommer til gjengjeld en bok du ikke kan gå glipp av. Den typen bok som kryper under huden på deg og blir der. Helga Flatlands bok, "Bli hvis du kan. Reis hvis du må". Tarjei. Trygve. Kristian. Tre barndomskamerater bestemmer seg for å verve seg til de norske styrkene i Afghanistan. Ingen av dem kommer tilbake. Hvordan påvirker det de etterlatte og med dem også et helt lokalsamfunn? Boka gir også stemme til dem som står nær. En mor, en nabo. En bok om å vokse opp - og om å bryte ut av det trygge. 

Det finnes nok av anfalinger av denne boka. Og nå min. For dette er sterk lesing, på godt og på vondt. Helga Flatland vant blant annet Ungdommens kritikerpris i 2011 for denne boka .

Og nå foreligger oppfølgeren "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake".
 
 

10 kommentarer:

 1. Denne boken blir jeg mere og mere nysgjerrig på, herved ført opp på leselisten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anette, denne bør du absolutt få med deg!

   Slett
 2. Takker! Nå MÅ eg bare bli ferdig med kjempenes fall.. Skal fly ein del dei neste dagene - så da må eg huske å ta bok med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vinteren er lang, så det rekker du sikkert fint!

   Slett
 3. Stemmer i!!! Fantastiske bøker, disse slipper ikke lett! Glad for å lese en ny norsk forfatter som griper så til de grader på med et så enkelt og samtidig så sterkt språk. Årets leseopplevelse unnagjort allerede i januar? Får håpe vi har mange andre gode bøker igjen som vi kan glede oss til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok at dette blir en av de bøkene som topper i lista i år, men den som venter (og leser!) får se!

   Slett
 4. Veldig enig. Det var nok min favoritt fra i fjor:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Silje, jeg var litt sent ute med denne. Desto mer gledelig.
   Så fin blogg du har. Legger deg til på leselista mi.

   Slett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!