mandag 7. juni 2010

Oppsummering av en helg: magisk realisme, dagen derpå og bursdagskalas for "kjeeeder meg"-generasjonen

Fredag: morsom fest. Utrolig deilig (magisk realisme) å vandre det siste stykket hjem midt på natta nå på sommeren.

Lørdag
: litt nedtur. Til tross for bare 5 inntatte alkoholenheter (nei, det var ikke 5 halvflasker vodka) får du bare lyst til å zzzove. Fikk heldigvis tatt seg sammen og kjøpt inn det som skulle til for bursdagskalas. Lillesøster topper dagen og blir sjuk med feberhett hode.

Søndag
: halve dagen går med til kakebaking. Så blir det selskap. Med et par uttenkte leker regnet vi med at dette skulle gå greit. Men: med 18 (småhormonelle) 10-åringer som er vant til tjo og hopp og sprett og hei, bowling her og aktivitet der, så burde vi ha visst bedre. (Sorry, men jeg er ikke villig til å svi av ei ukes matbudsjett på en slik bursdag.) Noen ga uttrykk for at det var fryktelig kjeeedelig, men hadde ingen bedre forslag til hva som skulle til for at det skulle bli morsomt. "Kjeeeeder meg"-generasjonen er nemlig ganske kravstore, men lite kreative. Trøsten får være at brownies-kaka falt i smak. Neste år forlanger de sikkert caffe latte, men da tror jeg ganske sikkert at vi kutter ut "be alle"-taktikken og legger kursen om.

(Jeg har forøvrig tatt en prat med mitt eget avkom og forklart henne gode spilleregler hva angår skikk og bruk i bursdagsselskaper. Jeg håper hun hørte etter.)


Det beste med helga var spaserturen hjem natt til lørdag. Juni byr på alfor fine kvelder til å sove bort!6 kommentarer:

 1. Det er en del som kjører på med bursdagsfeiringer, ja- Det skal bli vanskelig å følge opp etterhvert, når de allerede i førskolealder "venner" ungene til bursdager i lekeland, hoppeland, på kino og bowling.

  SvarSlett
 2. Det er ikke uten grunn av jeg FOR LENGST har satt en 10-årsgrense på barnebursdager. Noen 10-åringer er STORE, andre er fortsatt veldig små, noen synes fortsatt barneselskaper er festlige, mens andre, som du sier, kjeeeder seg. Jeg synes i grunn det er litt godt å være ferdig jeg da. ;o)

  SvarSlett
 3. Vel blåst! Greit det er overstått, vil jeg tro. Flotte bilder!

  SvarSlett
 4. Hei. Høres ut som en deilig fredagsnatt, en slik hjemtur hadde jeg også blant syrinbusker og nattvandrende katter!
  Helt enig med deg om bursdager. Her er det hjemmebursdager.Punktum. Disse lekeland-arrangementene fører jo bare til at ungene knapt er sammen med de de er i selskap med.
  Men jeg ser at kreativiteten utfordres betraktelig år for år. Det holder liksom ikke med ballonger og seigmenn-skatter lenger.
  Tror at be-noen-jeg-trives-med er en god greie etterhvert. Kan bli strålende vennskapsbursdager av det.
  ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Mine to eldste barn ELSKER bursdagsleker, så det har vært litt fortvilende å ha bursdagsgjester som kjeder seg når vi leker, og ikkje vil vera med. Men da får dei bare kjede seg. Se på dei andre som leker, eller lese eit donaldblad e.l. Det viktigste er at bursdagsbarnet har det kjekt. Og bursdagsleker er viktig i ein bursdag, syns eg. :)

  SvarSlett
 6. Pia: det ene må overgå det andre, ser det ut som!
  Heidi: har noen år igjen..
  Bergljot: takk for det :-)
  Underveis: ja, vi har også stort sett holdt på hjemmebursdager. Og det er jeg ganske sikker på at vi fortsetter med.
  sundal: problemet er bare at "å kjede seg" fort smitter. Ble litt lei meg når jubilanten også sa at hun syns det hadde vært kjedelig..

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!