fredag 25. juni 2010

Kaster`rem bøker og nå?

Å ja da. Det gjør vi. I massevis. Bibliotekarens lille hemmelighet, så å si. For hver gang lokalpressa får nyss i at noe så uhørt skjer, blir det store skandaleoverskrifter. Du kan jo ikke kaste bøker, må vite. Men det gjør vi altså. Mest av alt fordi det inngår i jobben vår. Vi kaster det som ikke har verdi. Vi kaster det som er utdatert, slik at nye bøker kan komme til. Vi kaster det som er slitt og så ekkelt at du ikke orker å ta i det. Dessuten trenger ikke alle bibliotek å ta vare på alt. Vi har nasjonalbiblioteker som gjør slikt. Denne uka har vi hatt kasseringsuke på jobben. Vi har kastet bøker i 5 dager til ende, og fylt opp tre svære containere. Det er slitsomt, gøy og inspirerende. Og nå blir det godt med en ukes ferie. Blir lite blogging herfra nå. Svigermor har ikke mye til bredbånd i heimen. Ønsker dere alle ei kjempefin helg og en god uke, ferie eller ikke!

Bøker i massevis. Men trolig ingen du vil savne.


Møkkete hender. Å være bibliotekar er ingen glamourjobb. Du må være en j.. på å sjaue.

7 kommentarer:

 1. Haha, du har tatt bilde du! Det hadde jeg også egentlig tenkt. Men så glemte jeg kamera og så glemte jeg å bruke mobilen...

  Det har vært en heftig uke. Blir godt med litt normale rutiner til uka. For oss som må jobbe... ;o)

  Ha en riktig god ferie! Selv uten bredbånd! :o)

  SvarSlett
 2. De der hadde brent godt på St. Hans-bålet;-) Håper du får en fin ferie!

  SvarSlett
 3. Kassering er faktisk en viktig del av bibliotekarjobben, men omverdenen (og noen kolleger, dessverre) har store problemer med å se det. Mine gode kolleger i Buskerudgeriljaen (se http://www.buskerud.fylkesbibl.no/index.php?option=com_content&view=article&id=489%3Atrangt-i-hylla&catid=99%3Asamlingsutvikling&Itemid=123&lang=nb) ble til og med kalt vandaler i Morgenbladet. Noe vi tar som en kompliment, selvfølgelig! :-)

  Og god ferie til bloggeren med gjeng!

  SvarSlett
 4. Ha ha! Jeg elsker kassering! Men det er nok bra at lånerne ikke ser hvor hett det kan gå for seg noen ganger ...

  SvarSlett
 5. He he, deilig med utrenskning:D Håper du koser deg på ferie, det blir jo litt glamour med engang man kan kjenne på det å ta det rolig på morgenen!

  SvarSlett
 6. Ble jo veldig nysgjerrig på hva som ligger i containeren der, men tar ditt ord på at disse ikke vil bli savna. God ferie!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!