lørdag 30. januar 2010

Flere bøker (del 1)

Det har gått litt smått med bøkene i det siste. Spesielt i jula da vertinnepliktene tok overhånd. Men noen bøker har blitt lest i det siste, og noen av dem var også riktig gode. Siden lørdagsvasken kaller, og husmora har begrenset tid alene i huset, så må dere bare godta at innlegget om leste bøker siden sist likegodt deles opp i to innlegg :-)
Kristopher
Schau: På vegne av venner
Det har blitt sagt mye rosende om denne boka. Man trenger egentlig ikke si så mye mer, heller. For det er ei flott bok, rørende og hjertevarm, vemodig og saklig - alt sammen mellom to permer og fordelt på ca 90 sider. Kristopher Schau overrasker. Han overrasker sikkert ikke de som kjenner ham, men han overrasker alle oss andre som bare kjenner det medieskapte bildet av en litt tullete fyr med mange rare, og tildels perverse prosjekter. Schau er personlig, men ikke for intim. Han gir av seg sjøl, men virker ikke utleverende av den grunn. Og han skriver om døden som få har gjort før han. Den ensomme døden som ingen av oss liker å tenke på, og som de fleste av oss slipper, fordi vi tross alt har familie og venner rundt oss - også helt til det siste.
Rebe
cca Miller: Pippa Lees hemmelige liv
Dette er en god bok med en overraskende slutt. Akkurat slik en historie skal være. Pippa Lee flytter til et boligkompleks for pensjonister, også kalt "Rynkeby" på folkemunne. Hun har brukt de siste 30 årene på å være tilstede for barn og ektemann, den 30 (!) år eldre ektemannen Herb, som synes mer opptatt av eget liv enn han bryr seg om Pippa. I den nye leiligheten får Pippa for første gang anledning til å tenke på hva livet kunne ha vært dersom situasjonen og valgene hadde vært annerledes for 30 år tilbake... Godt skrevet med elegant penn, sprudlende og morsom, og med en herlig dose ironi. Rebecca Miller er datter av den ikke ukjente Arthur Miller. Eplet faller ikke langt fra stammen, altså. Filmen skal sees!


3 kommentarer:

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!