lørdag 2. januar 2010

Året som gikk

Januar: en kald måned som kom og gikk uten de store høydepunktene. Kan vel høres ut som en helt typisk januar. Storesøster må til legen fordi hun har fått bakdelene av øredobbene inn i øreflippene. Legen har aldri sett lignende. Av kulturelle opplevelser fikk vi med oss "Disney on Ice". Lillesøster blir som vanlig skremt av de høye lydene,men vi forsøker oss i år igjen..


Februar: Også en nokså typisk vintermåned, men travle dager på jobb gjør sitt til at det er usedvanlig deilig å tilbringe vinterferien i Trysil. Dessuten blir ei lita prinsesse født i borettslaget, etter noen nervepirrende timer for oss som ble tilkalt som barnevakter. Allerede neste dag var den nybakte spreke mora tilbake i heimen og vi kunne beskue det flotte resultatet.
Mars: Og vi hadde ikke før vært på barselbesøk, før vi måtte beskue nok et lite tilskudd i borettslaget, denne gangen i form av en prins. Dessuten begynner sola å komme tilbake, og det er som alltid like fantastisk deilig. Men snøen ligger i hauger fremdeles, og det synes uendelig lenge til både vår og påskeferie.


April: endelig tid for påskeferie, og ettersom man har en søster som bor nærmest i alpinbakken ved Hafjell, var vi glade for å tibringe påskeferien nettopp her. Husmora fant ut at hun er usedvanlig dårlig på ski, søstra fant ut at det faktisk var Jan Thomas hun så i alpinbakken (og ikke én som hadde kledd seg ut) og dessuten fant vi ut at afterski er for kidsa. Ikke for sånne nesten førtiåringer som oss. Men moro var det lell. Lillesøster blir 5 år og i slutten av måneden er det bart og varmt, mmm, deilig!!

Mai: husmora fyller år, husfaren bygger platting (ved hjelp av gode naboer) og er ellers travelt opptatt med 17. mai planlegging på skolen, mens husmora på sin side nyter et par dager i vakre Kragerø. Mai er en fin måned! Og vi glemmer heller ikke 16. mai da Aleksander med fela tråkker til og sikrer seier i MGP. Aldri har bunadskjortestryking vært så morsomt.


Juni: storesøster fyller 9 år og dessuten har husfaren og husmora 10-års bryllupsdag som feires med forlovere på en av sommerens fineste kvelder. Vi blir beæret med fadderoppgave og overværer dåpen til den lille prinsessa som ble født i februar. Videre løper vi avgårde på alle mulige slags sommeravslutninger, og lillesøster er fornærmet i ukevis fordi hun ikke får lov til å synge ved avslutningen i barnehagen. Michael Jackson dør, og plutselig blir man hensatt til å spille "Billie Jean" og "Thriller" en rekke ganger, om att og om att. Husfaren fyller år på junis siste dag.
Juli: vi gleder oss til ferie, familiebesøk i Ålesund og skikkelig chartertur til Hellas. Husfaren strever videre med hagen og bærer tonn med stein til støttemur og belegging av gårdsplass. Vi kommer oss til Ålesund og tilbake, men før vi setter oss på flyet til Hellas mottar vi årets tristeste beskjed om at vi har mistet en far, en svigerfar og en bestefar. Turen til Hellas kanselleres, men vi bestemmer oss for å reise på en senere tidspunkt. Det blir en ferietur fylt kontraster, men til tross for det, er vi glade for at vi velger å reise...


August: På`n igjen med hverdagen, men ikke før vi har startet opp, går turen (med flyttelass) til Tyskland og Tübingen hvor familiemedlemmer skal tibringe de nærmeste månedene. Før vi reiser har vi satt i gang prosjekt "bad" som skal ta tid og krefter de neste månedene.

September: Kalenderen viser at det må ha vært en ganske begivenhetsløs september. Mye jobb, lite moro. Men vi husker at vi hadde usedvanlig mye plommer som måtte høstes. Som vanlig klarte vi ikke å gjøre noe mer fornuftig med innhøstingen enn å gi bort så mye som vi klarte. Høstferie hadde husmora i hele én dag, og den ble tilbragt med unger på Tusenfryd.

Oktober: Nydelig høstvær setter sitt preg på oktober og gjør sitt til at høsten ikke føles fullt så mørk som vanlig. Men ellers er det ikke mange happeninger. Vi holder fremdeles på hjemme, og mens husfaren pusser opp, passer husmora barn. Eller noe sånt. Halloweenfest blir det på månedens siste dag.
November: Storebror fyller 17 år (iik) og blir som smått fornærmet for at husmora har invitert til selskap. Men som alltid setter han pris på oppmerksomheten og ikke minst de ekstra kronasjene som ruller inn i en hårdt prøvet ungdomslommebok. Hele familien vaksinerer seg mot den derre influensaen dere vet, og årets julebordsesong starter opp. Katten vår er fremdeles like tjukk til tross for diett gjennom hele høsten. Videre er det innflyttingsfest for gode venner som plutselig bestemte seg for å flytte til Lillestrøm (hurra!) Og gjett hva... vi pusser fremdeles opp..
Desember: En måned fullt med forventning for små og store. Diverse julearrangementer og forberedelser til høytid. Hektisk innspurt på jobb og skole og innspurt med oppussing av det siste soverommet som blir husfarens og husmoras. Husfaren er lykkelig og utbryter "det er som å sove på hotell" på sin aller første kveld i det nye rommet. Videre mottar vi julegjester og føler oss for aller første gang skikkelig voksne i det det går opp for oss at det faktisk er vi som er ansvarlig for at julefeiringen blir vellykket for små og store. (dvs at pinnekjøttet er mørt og ikke for salt, at ribba får sprø svor og at frokosten blir slik en julefrokost skal være, at nissen er på plass og at gjestesengene er redd opp og at vi ikke har glemt å kjøpe nok vin eller marsipan eller nøtter, at badet er rent og at huset ser julepyntet og innbydende ut..) Årets aller siste dag tilbringes med våre gode venner i Myra, først en treretters middag og deretter flere selskapeligheter i et hus litt lenger borte. Ut med det gamle og inn med det nye!


Og dermed har vi unnagjort 2009, et år fylt av både opp- og nedturer, som for folk flest. Våre forsetter for 2010 er som følger:
 • vi skal ikke pusse opp
 • vi skal gå mer på ski
 • vi skal være vesentlig mer sosiale
 • vi skal se mer på nyhetene og lese flere aviser
 • vi skal ha ordning og reda i heimen, slik at vi har oversikt over hva vi har og ikke har
 • vi skal ikke kjøpe enda flere ting
 • vi skal se mer film
 • vi skal lage mye mer god mat som skal nytes med eller uten gjester. Helst med, ref. punktet over

GODT NYTT ÅR FRA ALLE OSS TIL ALLE DERE!

3 kommentarer:

 1. Har hatt planer om et tilsvarende innlegg i hele dag! Men du verden, så lang tid det tar å blogge bøker, lyd og film! Og juletreet står fortsatt og glitrer borte i hjørnet sitt og nyttårsforsettene er fortsatt bare godt plantet inne i hodet mitt! Og plutselig er det jobb i morgen! Dette går ikke helt som planlagt, nei... ;o)

  SvarSlett
 2. Om dere får til bare noen av de forsettene synes jeg dere skal være fornøyde.
  Det var dessuten en flott oppsummering..
  Og nok en gang - Godt Nytt år!

  SvarSlett
 3. Heidi: Det meste går aldri som planlagt! :-)
  HKH: Takketitakk! Og det samme til deg!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!