onsdag 2. februar 2011

Oppdragelse - mødrenes ansvar?

Minste Bukken Bruse har vært ulydig. Opp til flere ganger. Hun har ikke hørt på de voksne og såvisst ikke brydd seg om fløyta som signaliserer at midttimen er slutt og det er på tide å komme inn. Dette har sklidd ut. Fikk jeg beskjed om på SFO da jeg hentet henne i går. "Jeg forsøkte å ringe deg i går." Sa den ansatte. (Jeg var på kurs, jeg så at noen hadde ringt, ukjent nummer, ingen beskjed lagt inn på svarer)  De ringer tilbake om det er viktig. Tenkte jeg. 
"Du må snakke med henne om dette."
Sa den ansatte som åpenbart var så opprørt at hun hadde ringt meg i går. 

Jeg tar den. Jeg må forklare for Minste Bukken Bruse at man ikke kan gjøre som man vil. Og at man må høre på beskjeder som blir gitt. 

Det eneste jeg lurer på nå, er hvorfor de ikke ringte pappa når mamma ikke svarte. For pappa var tilgjengelig på telefon. Pappa var ikke på kurs. De har nummeret til pappa. Pappa snakker også med Minste Bukken Bruse. Og pappa er en like god oppdrager som mamma. Minst.


7 kommentarer:

 1. Det der hadde jeg tatt opp! Når det er så viktig at de ikke kan vente til en samtale, til henting - men må ringe midt på dagen, så får de følge opp.
  Har du hørt!

  SvarSlett
 2. Heilt enig med lærer! Klart det er mamma som skal oppdra barna! Pappa går jo på jobb og er sliten og trøtt når han kommer heim etter ein lang dag på kontoret. Da er det ikkje barenoppdragelse han trenger å tenke på, men å få servert ein god, næringsrik middag, som inntas ilag med ei smilande blid kone, og unger som sitter pent og ikkje snakker før dei blir snakka til. Så skal han kvile middag og lese avis, og så skal barna fint i seng.
  Sånn er det med den saken.

  SvarSlett
 3. Jeg har også opplevd dette med oppkastsyke barn som må hentes, jeg er blitt oppringt, men har ikke hørt ringinga i kåpelomma midt i bytrafikken eller noe sånt, - og så har de ikke ringt pappaen i stedet! Så både syke barn og oppdragelse er nok mors jobb.

  SvarSlett
 4. Ja. det kan du sei!!
  Det må bli ein parole 8.mars, RING FAR! ;)

  SvarSlett
 5. Hm. Skolen vår har skjønt at det er pappaen de må ringe. Kanskje det hjelper at det er han som henter?

  I barnehagen ble det meg, men det var vel mest fordi jeg jobber i samme bygget..

  SvarSlett
 6. Nå var vel hele poenget her at ungen din ikke hører etter, ikke hvem som ble ringt etter..

  SvarSlett
 7. Til anonym: vet du, det poenget har jeg faktisk tatt. Men når de ringer, tenker jeg at dersom de vil snakke med oss, så ringer de oss begge.
  Foreslår at du leser det jeg har skrevet én gang til. Og at du ikke er anonym neste gang!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!