fredag 4. februar 2011

Art Project

Denne uka lanserte Google sin nye tjeneste, Art Project. Med Street View-teknologien er det nå mulig å ta en virtuell rundtur rundt om i noen av de mest kjente muséene i hele verden. Gå fra rom til rom, titte på bilder, få en oversikt. Bildeoppløsningen kunne vært bedre på noen av bildene, men på utvalgte verker har du mulighet til å zoome deg inn på detaljnivå. Fantastisk! Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med det å faktisk være der, men på den annen side antar jeg at det er en god stund til jeg får muligheten til å oppsøke The Metropolitian Museum of Art i NY, for å ta ett eksempel. Da er dette en god erstatning. Tjenesten skal utvides, Google er i forhandlinger med flere muséer om rettigheter. 

The Milkmaid av Vermeer kan beskues i Rijksmuseum i Amsterdam. På ordentlig og via Art Project.
Nyskjerrig? Ta en titt, da vel!

God kunstfredag!

2 kommentarer:

  1. Takk for tips! Dette skal sjekkes ut omgående. Tjenesten må jo være perfekt for alle som er kunstinteresserte, men kanskje ikke kommer seg på tur.

    SvarSlett
  2. Dette er faktisk noe av det mer nyttige google har kommet opp med. Det øker tilgjengeligheten og dermed også interessen for kunst. Jeg så Munchmuseet var positive og gjerne ville være med.

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!