onsdag 12. mai 2010

Når blir det uvanlige vanlig?

(bilde fra JCReport.com)

Har plastiske inngrep blitt vanlig? Har det blitt vanlig uten at jeg har fått det med meg? Blir det vanlig etterhvert, la oss si om ca 10 år? Dette har jeg tenkt på en stund. Jeg kjenner noen som setter litt sprøyter her og der. Mest på damer. Ingen store greier, i følge henne jeg kjenner. Litt botox her og litt botox der gjør susen i de fleste tilfeller. Ingen gedigne puppeoperasjoner eller avsuging av fett. Ifølge samme dame er det mange som fikser seg litt.

Tanken har aldri slått meg. Selvfølgelig har jeg tenkt på at mye kunne vært annerledes dersom jeg kunne få velge hvordan jeg skulle se ut. Men jeg satser på at jeg, kremt, kremt, eldes med sjarm. Men hvordan i all verden kan jeg konkurrere mot de som jukser litt her og der? Og er det ett mål for meg? Hvordan blir det for jentene mine om 10 år fra nå? Syns de det er vanlig å fikse litt på det ene og det andre? Kommer de til å forbanne sin genetiske arv og la det stå til?
Bruke penger fra sommerferiejobben til å fikse litt?

Jeg ser at f.eks Ida Wullf syns det er helt vanlig å tyte inn litt restylane i leppene sine.
(dette er ikke for å henge deg ut, Ida!) Men jeg bare undrer litt. Skyves grensene for det unormale over til det normale uten av vi merker det? Og er det helt greit?

5 kommentarer:

 1. Ja, grensene flyttes hele tiden, enten vi synes det er greit eller ikke. Selv syns jeg det er verst at stadig yngre jenter (barn) er opptatt av klær, hår, sminke og mote.
  Når det gjelder oss "gamlingene", er jeg for det meste bare det ikke overdrives. Vi har jo i mange år brukt sminke,solarium, tannregulering hårfarge osv. osv. Nå finnes det mange nye muligheter, og personlig frister det faktisk med et par ting. Kan ikke røpe hva, he, he. Anita

  SvarSlett
 2. Grensene flyttes nok hele tida, ja. For meg en botox og restylane og sånt helt fjernt. Og håper jo at det kommer til å være uaktuelt for våre barn (døtre?). Men vi får nå se...

  SvarSlett
 3. Vil bare minne deg om at det slett ikke lenge siden din kjekke 18- åring sa at du ikke har forandret deg på 20 år så hva skal du da med Botox? Men det er sikkert ikke umulig at Botox er vanligere her og om en ti-års tid. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som "tar" botox. Det eneste kosmetiske inngrepet jeg selv kunne tenkt meg per. i dag er tannbleking. Men å sprøyte inn ting her og der...vondt og dyrt? Det er jo så mye morsommere å reise så jeg ville aldri i verden brukt penger på slikt foran opplevelser! Og det skal jeg jobbe hardt med å innprente i barna mine og...;)

  SvarSlett
 4. Og er det egentlig pent? Jeg tar ofte meg selv i å synes at før-bildene er penere enn etter-bildene i reklamer for kosmetisk kirurgi. Døde ansiketer med oppblåste lepper er ikke min greie. Men det er kanskje meg det er noe galt med, da...?

  SvarSlett
 5. Anita: får følge med på deg da, skjønner jeg;-) Men du har et poeng.
  Pia: jeg håper det i såfall ikke blir slike drastiske endringer!
  C-mor: tannbleking hadde vært noe, kanskje, men det er også dyrt! Enig med deg, mye annet å bruke pengene på.
  Mari: enig! For mye av det gode blir alltid feil!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!