mandag 3. mai 2010

7 ting. Pokal, selvskryt og reklame


I forrige uke fikk jeg en award fra snille fru Storlien. Det er alltid hyggelig med litt ekstra oppmerksomhet, og med prisen følger også at du forteller 7 mer eller mindre kjente (ukjente) ting om deg sjøl.

Her er min liste.

1. Jeg leser alltid med ett øye når jeg har lagt meg. Det andre knipes iherdig igjen. Dette har noe med fokus og ikke minst uvane å gjøre. Hver kveld okker husfaren seg over det helsemessige aspektet ved dette, uten at det har medført noen vesentlig atferdsendring.
2. Jeg har et hårete mål om å ta en motorsykkelapp før fylte 40. Dette er et veldig forsinka ungdomsopprør. Jeg kaller det et hårete mål av økonomiske grunner. Så om det ikke klinger inn noen rullende lottomillioner, så kan målet synes litt langt unna akkurat nå. Men det er fint å ha drømmer.
3. Lukta av hvitløk gjør meg lykkelig og gir meg følelsen av å leve det gode liv. Små gleder.
4. Da jeg var veldig ung drømte jeg om å bli politi/jurist eller kriminolog. Men jeg endte opp som bibliotekar. Hva politi og bibliotekar har med hverandre å gjøre strever jeg litt med å forstå fremdeles. Men jeg er glad for valget. Til tross for studiegjelda det medførte.
5. Hadde jeg derimot visst at filosofer skulle bli så populære på 2000-tallet, så kan det godt hende at jeg hadde blitt nettopp det. Filosofi og vitenskapelig metode er det faget som har fenget meg mest gjennom hele studietida, og jeg kan skilte med en ekstrem god ex phil karakter. Hva jeg skal med den er imidlertid veldig usikkert.
6. Og når vi er inne på studiegjeld. Jeg skylder Statens Lånekasse i overkant av 100 000,- kroner fremdeles. Jeg trøster meg med at det er mindre enn landsgjennomsnittet som ligger på 147 000,- pr. april 2010. I 2017 er jeg ferdig med å betale lånet, og da skal jeg vel begynne å spare til pensjonen. Men først skal jeg ha en fest.
7. Jeg har bursdag på selveste 17. mai. Nest etter juleaften er det den aller verste dagen å ha bursdag på. Ingen har tid til å feire bursdag på 17. mai. Aller minst meg.

Og så kommer reklamen. For med awarden skal man også nevne 7 andre blogger i rosende ordelag. Og her er den lista:

1) Heidi med bloggen Heidis øyeblikk: Heidi er kollega, mor til tre, har Lars Monsen til ektemann og kommer seg gjennom hverdagens strev på en forbilledlig måte. Med hus, unger, biler og bikkjer.
2) C-mor med bloggen I Kaspers hus: C-mor er også kollega. På bloggen hennes kan man følge med på villalivets utfordringer og et hektisk familieliv ikke ulikt mitt eget. I tillegg har C-mor et godt øye til det meste som rører seg innenfor trender, og det er jo kjekt å lese om for ei sinke som meg, slik at jeg også kan føle meg litt oppdatert.
3) Prinsessen av Makedonia med bloggen ved samme navn: Her er ei dame med bein i nesa og stort hjerte, noe som går helt tydelig frem når du leser bloggen hennes.
4) Mammadamen med bloggen ved samme navn: Jeg jublet innvendig da jeg fant igjen mammadamens blogg i mylderet der ute. Denne dama kan kunsten å skrive, intet mindre, om både fag, mammaliv, trender og mye annet. En virtuell godtepose!
5) Ingrid med bloggen Tingene våre: Nytt bloggebekjentskap som har valgt en litt annerledes vri på bloggen sin. Spennende og veldig inspirerende hverdagsøyeblikk bestående av bilder og tekst.
6) Wanda med bloggen Min vinterblogg: Wanda er en tidligere kollega, og har en fin blogg! Det er morsomt å møte hverandre igjen på denne måten og hun skriver godt om dette og hint.
7) Mari med bloggen Maris mørke hjørne: Mari kan kunsten å formidle! Ta en titt innom bloggen hennes og du skjønner raskt hvorfor. Her finner jeg alltid noe inspirerende å lese om.


Tada! Grattis damer! Håper dere tar utfordringen videre!

10 kommentarer:

 1. Hurra!!! Så kjekt å få award!!! :)
  Tusen tusen takk! Det varma godt på ein kald vårdag!
  Eg skal ta godt vare på pokalen!
  PS: det med eit auge gjer eg og..men det er fordi eg er så trøtt på kvelden, så eg bytter auge for å kvile eit om gangen... :)

  SvarSlett
 2. Har jeg sju ting til å avsløre? Hmmm, vi får se... ;o)

  Forøvrig, akkurat som deg og sundal har jeg også en tendens til å lese med ett øye når jeg leser på senga. Iallefall rett før det andre også detter igjen...

  SvarSlett
 3. Tusen takk! Så gøy! Men jeg lurer på en ting: har du funnet ut HVILKEN tidligere kollega jeg er??

  SvarSlett
 4. Hmmm... Interessant... Og takk! Moro! Skal hive meg rundt! :-D

  SvarSlett
 5. Tusen takk for fine ord, og fin utfordring, kjære fine Mia i Myra:) Jeg er med!
  Ønsker deg en strålende torsdag!

  Klem

  PS Lei for at jeg er litt treg til å svare ...

  SvarSlett
 6. sundal: du aner ikke hvor glad jeg ble da jeg leste det med lesing og øyer. Hurra! Jeg er normal! Eller: det er flere enn meg! Og: bare hyggelig!
  Heidi: ditto!
  Wanda: Jeg har funnet ut det, ja! Tror jeg.
  Mari: gleder meg!!
  Mammadamen: Tusen takk! Syns du ikke er treg i det hele tatt, jeg! :-)

  SvarSlett
 7. Grattis med award! Gøy å få vite litt mer om sine medbloggere!

  SvarSlett
 8. Det med å knipe sammen det en øyet er du ikke alene om, det blir liksom feil ellers når en ligger på siden å leser.
  1000 takk for både pokal og utfordring og gode ord.

  SvarSlett
 9. Pia: tusen takk!
  HKH: Ditto! Og nå har jeg jo fått håndfaste beviser på at øyne knipes sammen både her og der!! Hi, hi!

  SvarSlett
 10. Omsider gjort min plikt: http://marismorkehjorne.blogspot.com/2010/05/hurra.html

  :-D

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!